Aktywne Wpisy
Pierre_Nietzsche +760
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
dabi +365
przezyjmy to wspólnie jeszcze raz, jak swiat sobie dał splunąc w twarz przez zydowsko-chinski wirusik
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
1888 pies widoczny na rycinie to Plinlimmon, zwycięzca licznych wystaw, znany wówczas powszechnie jako "Emperor of Saint Bernards".
1903 na zdjęciu widoczny Ch. Duke of Surrey o nieco cięższej głowie niż poprzednik.
1963 na zdjęciu widzimy Interchampiona Zimbo Burestubli. Zmiany obserwujemy głównie w obrębie głowy - względem poprzednika ma cięższą głowę, masywniejszą kufę (pysk), wyraźniejszy stop (krawędź pomiędzy czołem a grzbietem pyska). Ma również dłuższe fafle (wargi).
2019 na zdjęciu jest widoczny tegoroczny zwycięzca rasy na największej międzynarodowej wystawie Crufts, Amardapark Tickety Boo - tym razem suka. Względem poprzedników ma znacznie więcej luźnej skóry na głowie, dłuższe, zwisające fafle, opadające dolne powieki oraz niżej osadzone i nieco dłuższe uszy.
Proporcjonalnie ma też nieco cięższą sylwetkę, choć weźcie pod uwagę, że jest to bernardyn o nieco dłuższej sierści, która dodatkowo pogłębia to wrażenie.
#klubmerdajacychogonow <- zapraszam do subskrybowania po więcej psiej historii (。◕‿‿◕。)
@spookyscaryskeleton: no i do ta dziewczyna tego ma fajnego pieska
Ciężko znaleźć bernardyna rodowodem bez tendencji do zaropiałych oczu.
@spookyscaryskeleton: o to, to. Piszę to jako wielki miłośnik psów a jednocześnie zupełny laik w temacie. Póki co psa nie mam, ale jeśli kiedyś będę kupował to chciałbym wybrać rasę stosunkowo mało pokrzywdzoną przez nadgorliwych hodowców.
@spookyscaryskeleton: Może i niewiele, ale warto wiedzieć, które to i tych właśnie unikać (moim skromnym zdaniem).
@iddqd: ludzie którzy się tym zajmują to idioci, nie kupować rasowych psów bo to kalekie skrzywdzone zwierzęta, jak chcesz to odkręcić to kup prawdziwego psa a nie "rasowego" czyli chorego genetycznie
@Majku_: domyśl się, jaki wpływ na zwierze ma ingerencja zjebów hodowców
Najbardziej to mi zal tego, co zrobiono z owczarkow niemieckich.
Jeszcze nie tak dawno to byly psy zwinne, podobne do wilka, zgrabne i smukle.
Teraz to jakies owlosione krowy z problemami kostnymi.
Az zal psiakow.
Jeśli nie wyrzucą obecnych linii do kosza i nie zastąpią użytkowymi to jest już po rasie.