@grzmotojebca: Krzysiek wrzucił narazie tylko jedną piosenkę. Trochę odbiega stylem od poprzedniej płyty Batushki. Derph opublikował cały album - jestem w trakcie słuchania, styl podobny. Szczególnie jak teraz w tle leci Песнь 4 to jakby ktoś Ci to puścił to byś bez problemu trafił, że to Batiuszka.
@grzmotojebca: styl Batushki jest u Drabikowskiego w jego nowym albumie. Dupy mi nie urwało ale moim zdaniem trzyma poziom. W drugiej Batushce (tej z klipu na YouTube) są wyraźnie inne gitary, ale sam kawałek mi się też podoba
@zly_dzien: @onionomous: no ja wlasnie slucham 2 i bardzo mi sie podoba, ta poluszosocnocia w ogole mi nie podeszla (a w dupie mam telenowele, wazne kto #!$%@? lepszy album) najsmieszniejsze jest to, ze od dluzszego chcialem sobie kupic koszulke, ale chyba sobie daruje i zamiast tego kupie album na bandcampie :D z drugiej strony chcialbym cala poluszocnoscnncie tez przesluchac
@zly_dzien: Ano, własnie lecę 'oryginalny album', potem obczaję Barta. Natomiast na bandcampie sypią się komentarze "DO NOT BUY THIS ALBUM OR ANY OTHER ALBUM RELEASED ON THIS PAGE! THIS IS THE WORK OF A FRAUD AND CONMAN! FAKE BATUSHKA!"
@lux666: co zrobisz - będą się obrzucać błotem i szukać takich krzykaczy, bo za nazwa idzie hajs i fame. Sąd powinien zabronić obydwu Panom używać tej nazwy i tyle. Niech pojawi się Derpuszka i Krysiuszka i metalowcy sami wybiorą czego chcą słuchać ;) mi nowy album Deroha pasuje, Barta ten utwór jeszcze do mnie nie trafia, ale może reszta płyty będzie bliższa menu gustowi.
@grzmotojebca: Ciężko ocenić po tym jednym kawałku od Krysiuka, jestem absolutnie bezstronny, bo ni grzeje ni ziębi mnie ta sprawa tak naprawdę, pierwszy album był świetny, ale bez przesady. Jednak na ten moment zdecydowanie bardziej podoba mi się muzyka z albumu Drabikowskiego niż z singla Krysiuka.
https://batushka-panihida.bandcamp.com/releases
Cały album do przesłuchania
źródło: comment_gicR4AOdnhL4MwgSiERFMfG0wsM8bWJg.jpg
Pobierz@onionomous:
Derph opublikował cały album - jestem w trakcie słuchania, styl podobny. Szczególnie jak teraz w tle leci Песнь 4 to jakby ktoś Ci to puścił to byś bez problemu trafił, że to Batiuszka.
Komentarz usunięty przez autora