Wpis z mikrobloga

#piwowarstwo

Cześć,
Chciałbym się wdrożyć w piwowarstwo domowe. Przeraża mnie tylko wizja 50 butelek w domu, a większość brewkitów jest na 23 litry piwa. Jak sobie z tym radzicie? Po prostu znajdujecie na to miejsce, czy wybieracie mniejsze brew-kity? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie chciałbym zrobić sobie problemu z wybraniem mniejszego pojemnika fermentacyjnego, jeśli będzie na nie mały wybór brew-kitów..
  • 8
@KokiX jak Ci sie spodoba, to będziesz mógł przeprowadzać cały proces zacierania i wtedy możesz nawet zrobić 1L piwa jak będziesz chciał (chociaż i tak będziesz musiał poświęcić 4-6h, więc myślę że szybko się zorientujesz że optimum to 10-25L Warki)

Jeśli chodzi o przerażające 50 butelek, to powiem Ci ze aktualnie posiadam dobrze ponad 1000 butelek swoich piw, 9 fermentorow z fermentującym piwem i sie mieszczę w 50 metrowym mieszkaniu z piwnica
@KokiX: Z 50 butelek robi się po chwili 300 i cyk wieża z krat do sufitu. Pojemnik do fermentacji... nie jeden a 8, bo z kranikiem, do cichej, do kwasów, do kwasów z kranikiem... A gotować na kuchence będziesz? Taboret 20kW gazowy kupisz za miesiąc albo najdalej dwa i gar 100l xD A już nie mówie o chłodnicach, młynkach, hopbazookach, hopstoperach i zapasach 100kg słodu na wszelki wypadek.
Wisienką na torcie