Wpis z mikrobloga

jeśli obniży się podatki to budżet straci ok 45 mld złotych [a to tylko koszta pracy]

nie wiem, mamy dysproporcję pracujących w stosunku do emerytów więc po prostu nas debilizm czuba w muszce zmiecie z powierzchni ziemi bo zbankrutujemy
  • Odpowiedz
@jacieniemog28 niskie bezrobocie nie ma tu praktycznie nic do gadania ()
Wydajność pracownika, to, ile produkuje dóbr, PKB per capita... Te sprawy, to gra rolę... Co nam z tego że mamy 100% zatrudnionych przy zbiorach buraków? Dopiero jak ludzie zaczynają pracować z wysokimi kwalifikacjami, tworzyć wartościowe, innowacyjne produkty, kiedy zarabiają duże pieniądze, odprowadzają podatki w swoim kraju i w nim wydają pieniądze... Wtedy możesz mówić o dobrobycie
  • Odpowiedz
@jacieniemog28 sorry nie będę odpowiadał na dalsze argumenty, nie ma sensu, za dużo jest do prostowania, myśl, że wygrałeś, bo nie mam siły ()
ale nie chcę cię też skreślać, skądś bierzesz swoje racje, proszę tylko, żebyś spojrzał na ten temat od poważniejszej strony niż różne szczątkowe informacje z wszelkich zakątków medialnych. Ekonomia to bardzo zaawansowany mechanizm połączonych naczyń.
Proszę żebyś przeczytał krótka, i co ciekawe dość
  • Odpowiedz