Aktywne Wpisy
Sylvio19 +1510
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
erebeuzet +160
Nienawidzę klientów, którzy pierwszy raz przyjeżdżają do mnie do #pracbaza i nie znając mnie wyciągają do mnie rękę i mówią "cześć".
Oni myślą, że w ten sposób załatwią sobie jakąś promocje czy jaki uj?
#bekazpodludzi #kolchoz
Oni myślą, że w ten sposób załatwią sobie jakąś promocje czy jaki uj?
#bekazpodludzi #kolchoz
https://www.wykop.pl/link/4967789/polacy-o-niskich-dochodach-placa-3-razy-wyzsze-podatki-i-skladki-niz-milionerzy/
#socdem #kapitalizm #antykapitalizm #razem
Jak dobrze że razem ma na tyle małe poparcie że nikt o zdrowym umyśle na nich nie zagłosuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No widzisz, a jestem synem biednego chłopa po samochodówce, który ma swój własny biznes i jako-tako zarabia, i za #!$%@? by nie zagłosował na nich. Razemowcy mają piękne zamysły, i tylko tyle. Bo ich marzenia utopijne nigdy się nie zrealizują.
wiesz, że Razem chce w Polsce generalnie wprowadzic socjalną gospodarkę na wzór szwedzki zamiast modelu neoliberalnego ( ͡° ͜ʖ ͡°) czemu uważasz że to niemożliwe?
Bo po prostu nikt normalny, kto był w jakiejkolwiek ciężkiej robocie i gówno zarabiał (nota bene Zandberg to wykształciuch za hajs ojca) na nich nie zagłosuje.
Bo już od kwoty około 4000 zł zaczyna się u nich większa zrzutka na ten chlew obsrany gównem, ot co. Biedniejsi zapłacą 200zł mniej, a każdy kto ledwo co wyjdzie z klasy niższej już jest tam wrzucany z powrotem. U nas podatki są
Skladki sa ograniczone, bo to nie jest cos co sie panstwu nalezy, lecz sie to sklada i potem mozna zadac wyplaty tych skladek (np. w postaci emerytury) - wieksze skladki = wieksze roszczenia.
Podatki nie sa ograniczone, cos co sie panstwu nalezy (#!$%@? czy jest to sluszne czy nie), z podatkow nie mozna zadac wyplaty ich w jakiejkolwiek postaci. Jest to danina. I klin podatkowy rosnie (skala progresywna) lub jest taki sam (skala liniowa). Skala liniowa jest i tak wyzsza, nie posiada progow - niezaleznie od tego jakie przychody osiagnie przedsiebiorca