Aktywne Wpisy

Metodzik +2272
Tak jak w poprzednim roku, tworzę nową listę do wołania w znaleziskach o darmowych grach od EPIC.
=======================================================================================================
🎮 Nowa lista wołania o darmowych grach od EPIC w 2025! 🎮
Chcesz być na bieżąco z darmowymi grami na #epic i nigdy nie przegapić nowej oferty?
=======================================================================================================
🎮 Nowa lista wołania o darmowych grach od EPIC w 2025! 🎮
Chcesz być na bieżąco z darmowymi grami na #epic i nigdy nie przegapić nowej oferty?
źródło: obraz_2025-01-05_182047154
Pobierz
d601 +96
Co widzicie na tym zdjęciu? Ja na początku nie zauważyłem ale ciekawie to wyszło
#zdjecie #fotografia #lodz
#zdjecie #fotografia #lodz
źródło: temp_file4114729781346418709
Pobierz

Od jakiegoś czasu powstał problem bo z pewnych względów musiałem zdjąć aplikację na Androida z Google Play i nie za bardzo było jak korzystać z Payzzera przy użyciu telefonu komórkowego. Wersja dla iOS nigdy nie istniała. Strona niestety nie była responsywna (RWD) więc operowanie przeglądarką nie wchodziło w grę. Warto dodać, że istniała bardzo uproszczona wersja mobilna (taka w "starym stylu" z domeną "m." na początku) ale ja osobiście nie mogłem się do niej przyzwyczaić. Z ekonomicznego punktu widzenia nie było za dużo sensu tworzyć nowej wersji mobilnej.
Kilka dni temu trafiłem jednak na prezentacje Google, w której wspomnieli o Reactive Web Apps. Czyli w zasadzie technice tworzenia aplikacji mobilnej (iOS/Android) z responsywnej strony internetowej. Stwierdziłem, że to może się udać. Dodam, że to też nie tak, że wcześniej nie spotkałem się z tym terminem, po prostu jakoś wcześniej nie wzbudziło to mojego zainteresowania.
Kilka dni później po hakowaniu (baaardzo) starego kodu udało mi się uzyskać Payzzera, który jakoś (bez fajerwerków) wyświetla się w przeglądarce mobilnej. Dorzuciłem wymagane pliki przez RWA na serwer aplikacji i... tadam! Stworzyłem przekosmicznie niskim kosztem "aplikację mobilną" dla iOS i Androida. (ʘ‿ʘ) Oczywiście aplikacja nie jest dostępna w Google Play czy AppStore. Aby zrobić ze strony aplikację należy wykonać kilka kroków w przeglądarce.
Oczywiście, że w porównaniu z aplikacjami natywnymi PWA ma bardzo wiele wad. Można mieć też wiele uwag do tej mojej implementacji, która jest raczej taką "kluchą" niż PWA z prawdziwego zdarzenia. Niemniej nie można nie docenić łatwości w konwersji dość starego projektu. Z punktu widzenia użytkownika produkt, który właśnie otrzymali być może nie jest najwyższej jakości (jeszcze, bo cały czas aplikację można ulepszać) ale w zasadzie rozwiązuje bardzo dobrze problem z dostępem do Payzzera z telefonu czy tabletu. I w mojej opinii user experience jest co najmniej akceptowalny.
PS. wiem, że jeszcze sporo do doszlifowania. ( ͡º ͜ʖ͡º)
(Na screenie nie mój budżet ale konto demo)
#programowanie #android #ios #przemyslenia #finanse
źródło: comment_U4E1JL44gsp4WdUU6lGtraFHlT8TwKiV.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
PS czy dla wersji mobilnej m.payzzer mozesz dodać ikonę żeby równie ładnie się wyświetlało na iOS po dodaniu do ekranu głównego?;)
Z payzzerem kojarzy mi się nieco jaśniejszy odcień zielonego:D