Wpis z mikrobloga

Mirki weźcie mnie oświećcie. O co chodzi z tymi kluczami win10 na allegro? W sklepie M$ licencja na Win10 Pro kosztuje ponad 1kpln, na allegro misie sprzedają klucze od 10pln. Dajcie mi jakieś info, bo po zaktualizowaniu kompa ms nie uznaje już mojej licencji.
#pcmr #windows
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@phervers: Mogą to być np. klucze do jednorazowej aktywacji z MSDNAA. Przy W7 działały tak, że aktywacja przechodziła na jakimkolwiek sprzęcie, ale tylko raz. Śmiem podejrzewać, że przy W10 może być tak samo (nie mam dostępu, żeby sprawdzić katalog, więc jakiś student może spróbować potwierdzić tę teorię).
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@phervers: np - zazwyczaj są to zbierane zezlomowane oemy których nie można sprzedawać bez sprzętu. Oczywiście sprzętu nikt nigdy nie widział ;)
  • Odpowiedz
@phervers: No to jest chyba tak oczywiste, że nie trzeba o tym wspominać? Ułamek ceny, brak możliwości aktywowania po reinstalacji... to wcale nie śmierdzi lewizną, ależ skąd...
  • Odpowiedz
@phervers: No i cóż Ci powiedzą? Że to lewizna. Liczysz, że zrobią śledztwo i poinformują wszystkich o jego rezultacie? Zgłoszą do Allegro, tamci aukcję zdejmą i tyle. Nawet jeśli ktoś spadnie z rowerka, to nijak nie dowiesz się skąd wziął klucze, które sprzedaje za dychę.
  • Odpowiedz