Wpis z mikrobloga

Wstawiam przepis na sernik FIT, oczywiscie jak mogliscie się domyśleć sernik jest z neta https://www.youtube.com/watch?v=PNXD2q7MsEY

SKŁADNIKI :
1 kg Twarogu Sernikowego
4 jajka L
Budyń waniliowy bez cukru
50 g Wiórków Kokosowych
Słodzik (dałem 20 tabletek ale to jednak za dużo, bo jak dla mnie trzeba to jeść z kawą albo gorzką herbatą przez to :P)
10 g proszku do pieczenia
Aromat Cytrynowy

Natomiast nie dałbym Wam niczego, czego wcześniej sam bym nie spróbował.
Moja ocena to 8/10, sam jestem w szoku, że wyszedł tak dobry(dodam tylko, że nigdy niczemu nie dałem 10/10).

OD RAZU zacznaczam, jest to sernik "na mokro", a przynajmniej taki u mnie wyszedł.
Sernik polecam zrobić teraz każdemu, bo jest promka na ser twarogowy w biedronce xD - 4,50 za 1kg.

Generalnie przygotowanie tego to jest jakieś 3-5minut, a potem na blachę i do piekarnika na 45-60min.
Ja swój dałem na 45minutpolecam Wam jednak dłużej ale ja mam piekarnik gazowy, grzejący tylko od dołu a do tego nie moge ustawic temperatury xD mam jakieś pokrętło od 1 do 8, które grzeje jak chce xD.

Siostra ktora nie lubi słodkiego, zjadła połowę przez noc. Co już może być jakimś wyznacznikiem czy jest dobry.
#mikrokoksy #silownia #dieta
Estetykatopodstawa - Wstawiam przepis na sernik FIT, oczywiscie jak mogliscie się dom...

źródło: comment_te0WWC48VczEHp5GXVWYWcPCtjArSnGc.jpg

Pobierz
  • 41
  • Odpowiedz
kazdy link

jest tylko 1 link

@Krzakol:

Co jeszcze napiszesz aby chociaż spróbować nie wyjść na debila?
Jest to treściwy post ze wszelkimi informacjami ale wymaga on umiejętności kliknięcia w link, co jak widać dla Ciebie jest za trudne.
  • Odpowiedz
@Estetykatopodstawa kazdy link w kazdym poście, o jakis gówno przepisach.. moge napisać jeszcze ze musisz byc dumny z siebie ze udalo ci sie upiec sernik z internetu w którym jedyna różnica jest zamiana cukru na slodzik i chcesz poklasku w internecie, starczy?
  • Odpowiedz
@Krzakol: No może napisać i co z tego? xD Bo nie rozumiem.
Ty naprawdę myślisz, że jakąś opinią w internecie się przejmę, w szczególności od osoby która jest na tyle leniwa i ograniczona, że nie jest w stanie kliknąć w link?
Gdyby mi napisał jakiś guru dietetyki/treningu czy cokolwiek innego, że coś źle robię/nie mam racji, to wtedy może bym się przejął.
Ale post od ograniczonego mireczka? Proszę Cię.
Dodaj mnie
  • Odpowiedz
@Estetykatopodstawa: Ostatnio jak byłem w PL to upiekłem łącznie 8 kg takiego sernika, bo moja prababcia ma cukrzycę, a jest łasuch na słodkie i sobie pomroziła. Ja używam aromatu waniliowego lub śmietankowego. Muszę spróbować z cytrynowym :)
  • Odpowiedz
@Estetykatopodstawa: nurtujące mnie pytania, bo się przymierzam do serniczka na gorąco już od roku

1. Po wymieszaniu prochu do pieczenia z jajcami i twarogiem na jak długo odstawiłeś masę zanim sernik poszedł do gazowego piekła?

2. robiłeś jakąś posypkę na górę? Owe wiórki czy jak? Czy góra to klasycznie zapieczony twaróg, a wióry wmieszane w masę?

3. gdzie wcisnąłeś budyń?

! 4. GDZIE RODZYNY?! ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
@Estetykatopodstawa:
Dobra, odstawię po wymieszaniu na jakieś 10-15min żeby trochę spuchnął
btw. ilość jajec na tzw. oko, czy 4 na kilo zalecał przepis babuni? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Wióry w masie nie gryzły w zęby?
  • Odpowiedz