Aktywne Wpisy

Czy byliście kiedyś na weselu? Jak to wspominacie?

Cyclonus +22
źródło: temp_file4962618983074889229
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file4962618983074889229
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
#programowanie #python ja się na hr wcale nie dziwie, że narzekają na problemy ze znalezieniem odpowiednich osób do pracy w branży. Sam się dzisiaj zmierzyłem z dziwnym zjawiskiem. Na papierze kandydat mocny ponad 5 lat w webdevie. Zna Django, Flaska i kupe innych frameworków normalnie cuda. Jako, że miałby ze mną pracować w jednym projekcie zostałem poproszony o uczestnictwo w rozmowie rekrutacyjnej i zadawanie pytań technicznych. Ja skromy midzik z 2 letnim doświadczeniem w Django myślę zadam mu pytania do kodu który wysłał firmie jako zadanie. Przygotowałem sobie listę 20 pytań do kodu rosnąco z poziomem trudności. I po przybyciu kandydata i zaczęła się jazda bez trzymanki. Po pierwszym pytaniu pomarańczowa lampka się zapaliła, po drugim już migała czerwona. Gościu kompletnie nie znał frameworku w którym pracuje niby 3 lata. Nosz ja p------e nie wiem czy to kwestia ssania na rynku? Jeszcze jakby to był by to gościu po bootcampie to bym sie nie zdzwił. A tu dobra uczelnia, lata pracy w webdevie pythonowym. A tutaj zero i kilometr muru. Najlepsze było jak odprowadzał go kolega do wyjścia, że hehe widzimy się za nie długo w pracy. Po 15 min od wyjścia był wysłany do firmy HRowej żeby nam takich ludzi nie przysyłali bo szkoda naszej godziny na rozmowy z osobami z ulicy prawie.
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla maturzystów
@AnonimoweMirkoWyznania: Jakiego to rodzaju pytania byly? możesz kilka zdradzić?
@AnonimoweMirkoWyznania: To było z Waszej strony strasznie słabe.