Aktywne Wpisy

okusuri +761
miałem dziś nieprzyjemne spotkanie z p0licją, mianowicie zaparkowałem koło dworca i nie byłem pewien czy parking jest płatny czy nie bo znak miał tylko P bez dopisku "płatny", zobaczyłem patrol i naiwnie podszedłem do nich licząc że mi pomogą
a te mendy mnie wylegitymowały i przez 10 minut sprawdzali czy nie jestem poszukiwany xD
pomagamy i chronimy XDD
wołam @audyt-obywatelski jak się te skargi do prokuratury pisze bo wziąłem dane pana
a te mendy mnie wylegitymowały i przez 10 minut sprawdzali czy nie jestem poszukiwany xD
pomagamy i chronimy XDD
wołam @audyt-obywatelski jak się te skargi do prokuratury pisze bo wziąłem dane pana

derylio1 +160
#chwalesie dzisiaj spłaciłem mój #kredythipoteczny
Kredyt nie jakiś duży, 400k wzięty tuż przed pandemią. Oprocentowanie było całkiem przyzwoite 3.58% ze stałą stopą przez 5 lat. Jako, że stała stopa niedługo się kończy postanowiłem ściągnąć z szyi pętl
Kredyt nie jakiś duży, 400k wzięty tuż przed pandemią. Oprocentowanie było całkiem przyzwoite 3.58% ze stałą stopą przez 5 lat. Jako, że stała stopa niedługo się kończy postanowiłem ściągnąć z szyi pętl
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

for(uint8_t cnt=0; cnt<DEV_CNT; cnt++){
if(digitalRead(switch_nr[cnt].sw) == LOW){
if(switch_nr[cnt].state_flag == true) continue;
digitalWrite(switch_nr[cnt].l, HIGH);
digitalWrite(switch_nr[cnt].cl, HIGH);
pwm1.setPWM(cnt, 30, SERVOMAX);
pwm0.setPWM(cnt, 30, switch_nr[cnt].sv);
switch_nr[cnt].state_flag = true;
}else{
if(!switch_nr[cnt].state_flag) continue;
pwm1.setPWM(cnt, 0, SERVOMIN);
pwm0.setPWM(cnt, 0, COUNTER_MIN);
digitalWrite(switch_nr[cnt].l, LOW);
digitalWrite(switch_nr[cnt].cl, LOW);
switch_nr[cnt].state_flag = false;
}
}
}
#programowanie #cpp #arduino
Komentarz usunięty przez autora
Aaaa ciągle mylę pojęcia z przyciskami :) Chodzi o przełącznik dźwigniowy ON/OFF.
Ta takie dokładnie działanie chcę, kiedy ON to serwo działa cały czas np. od 0 do 180 i 180 do 0.
Kiedy OFF poprostu wylacza sie.
if (switch_nr[cnt].state_flag == true) continue;na
if (switch_nr[cnt].state_flag == true && switch_nr[cnt].started + RENEW_TIME > milis()) continue;i niżej dawać za zmianę servoMIN i servoMAX (o ile to odpowiada za