Wpis z mikrobloga

Mirki z #uk i inna #emigracja zapraszam do rejestracji w wyborach do Europarlamentu:

https://ewybory.msz.gov.pl/

Jak coś będę z #barnsley do #manchester jechać w niedzielę wyborczą więc jak coś zapraszam możemy jechać na więcej aut byleby tylko zagłosować.

Oczywiście na darmowy transport mogą liczyć tylko wyborcy #konfederacja #korwin ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Przy okazji: chce ktoś pomóc rozwieszać plakaty? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

EDIT: Można też się zapisywać do #leeds jak ktoś ma bliżej :)

#polityka #yorkshire
sorek - Mirki z #uk i inna #emigracja zapraszam do rejestracji w wyborach do Europarl...

źródło: comment_NV0HO8txiIpCLwVDmNM0GfkFrgIH1YZP.jpg

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
@Haqim: raczej większość naprawia go z zewnątrz drenując kapitał zachodnich państw i wysyłając pieniądze do ojczyzny i kupując produkty Polskie.

Podatków na złodziejski reżim płacić nie będę
  • Odpowiedz
@sorek: przecież ani Ty ani Tobie podobni do Polski już nie wrócicie. Jedyne co macie z Polską wspólnego to język i miejsce urodzenia. W dużo większym stopniu na dobru tego kraju powinno zależeć Ukraińcom bo to oni tu zyja, płacą podatki i często wiążą z tym krajem jakąś przyszłość. Ty swoją przyszłość związałeś z UK więc nie #!$%@? się w sprawy kraju, które Ciebie nie dotyczą. Ty konsekwencji swoich wyborów ponosił
  • Odpowiedz
@Silvervend: i bardzo dobrze, ja to doskonale rozumiem i popieram. Tylko dlaczego do licha mieszkając w innym kraju masz decydować poprzez udział w wyborach o losach ludzi żyjących 1000km od Ciebie?! Moim zdaniem głosować powinien wyłącznie ktoś kto będzie potem ponosił konsekwencje tych wyborów.
  • Odpowiedz
@Haqim: taka, czyli beznadziejna. Nawet nie chodzi o same zarobki, a możliwości.

@Sabarolus: mieszkam w UK, ale nie mogę posiadać majątku w Polsce? Albo planować powrót, ale dopiero po unormowaniu sytuacji w kraju? Zresztą, będąc na emigracji właśnie ponosze konsekwencje z sytuacji w kraju, bo jestem na obczyźnie.
  • Odpowiedz
@Silvervend: a czy ja mając dom w Hiszpanii powinienem mieć tam prawo głosu? Prawo głosu miałbyś jak tylko byś powrócił. Osoba będąca z dala od problemów bieżących, nie znająca sytuacji nie powinna mieć prawa głosu ot co. Czy ludzie mieszkający od 40 lat na Jackowie w Chicago wrócą kiedyś do kraju? Szczerze wątpię.
  • Odpowiedz
@Sabarolus: więc w jaki sposób chcesz rozróżnić obywatela Polski będącego w danej chwili turystą od obywatela Polski, który przeniósł się np. na stałe do obcego kraju?

Emigracja – wyjazd za granicę na pobyt czasowy lub w celu zamieszkania na stałe.
  • Odpowiedz
  • 0
@sorek Bo widziałem jeden z jego wpisów na fb. Sposób w jaki się wyrażał było typowe dla Seby. Mam nadzieję, że takie osoby nie będą reprezentować Konfederacji.
  • Odpowiedz