Wpis z mikrobloga

Fachowcy od #cross #motocross #enduro #ktm #husqvarna ja, prawie 2m wzrosu, waga ok. 90 kg podjarałem się być polatać w terenie. W jakie moto celować? chciałbym wydać wiadomo jak najmniej xD a deadline absolutny to 10k zł. Motocyklowe doświadczenie to za gnojka skuterki i przez ostatnie 7 lat na motocyklach sportowych 600 ccm. Celować w 450 ccm czy 250 ccm na początek i kropka? Spuszczać się na te śmieszne droższe maszyny świeżo po remoncie? :D Czy lepiej tańsze i samemu remontować?
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@vivanat KTM 250ccm ci w zupełności na początek starczy, dość mocna maszyna, kolega z Niemiec przytargal do remontu za grosze, włożył chyba 1000zl i smigalismy tamte wakacje cały czas
  • Odpowiedz
@jaceks653: łe to średnio bardzo średnio, chyba full cross jednak bo obawiam się że jeżeli łyknę bakcyla to będę sobie za rok/dwa pluł w brodę że wyżej d--y nie podskoczę a miałbym full crossa to bym napierdzielał :D A mogę sobie pozwolić na to, by ani razu nie wyjechać na drogę bo po pierwsze zszedłem z drogi sprzedając ostatniego sporta i serio nie będzie mnie ciągnęło by gdzieś nim dojechać,
  • Odpowiedz
Powinieneś znaleźć ekipę z którą będziesz jeździł i się dopasować.

@jaceks653: no i tu jest kurde problem. Ekipa która jeźdźi w okolicy to kolesie którzy nie lubią mnie a ja nie lubię ich (życiowe perypetie) xD
  • Odpowiedz
@vivanat do pyrkania kolo komina to crossówka Ci niby starczy. I myślę że jeśli już cos jeździłeś na czym kolwiek to 350 będzie spoko. U mnie znakomi na 1 moto kupili i w sumie ma początku nie bylo aż tak źle, a teraz maja idealne sprzety. Mimo to że sie grzeją bo to crossowki nie exc. 450 to za ciężki i mocny sprzęt. Fajny na przeloty czy tor.
  • Odpowiedz