Wpis z mikrobloga

52/100 #100oldgamechallange

Dzisiejsza gra:

Carmageddon

Data wydania: Kwiecień 1997
Platformy: PC, Android, iOS
Gatunek: Wyścigi

Opis:Nigdy nie wiedziałem o co chodzi w tej grze ponieważ grałem ukradkiem gdy rodzice nie widzieli ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pamiętam tą brutalność rozjeżdżanie ludzi i rozwalanie się o ściany. Wjeżdżało się w jednego takiego małego #!$%@? jak był przy ścianie xD
Później dopiero zrozumiałem że trzeba się ścigać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

To tyle jak ktoś ma jakieś pomysły/uwagi to zapraszam do komentowania( ͡° ͜ʖ ͡°)

Oceny graczy PC:
Metacritic: 8,4
Gry-online: 8,4

#retrogaming #staregry #gry
Krx_S - 52/100 #100oldgamechallange 

Dzisiejsza gra:

Carmageddon

Data wydani...

źródło: comment_Na5jTLLaXd6PLcWtVDsaVyjBLAFuFHpg.jpg

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
@Inveth: Ja miałem płytę z Clicka z 2002 roku ( ͡° ͜ʖ ͡°)

BTW - jakby ktoś chciał pograć - na Androida jest darmowa, zremasterowana pełna wersja w sklepie Play ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@aksal89: może to właśnie w clicku było? pamiętam że mi kolega w szkole dał cynk że w clicku będzie i żeby kupić rano i tata z samego rana mi zakupił. To byli czasy.
  • Odpowiedz
Później dopiero zrozumiałem że trzeba się ścigać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Krx_S: nie trzeba, oni tego nawet nie sprawdzają! xD można było wygrać wyścig "normalnie", zniszczyć wszystkich przeciwników (pewnie większość tak grała), albo rozjechać wszystkich przechodniów na mapie :D
Pamiętam że ziomek miał tą gierkę i to po polsku, płyta była mocno zajechana i krążyła po wszystkich znajomych, nawet próbowaliśmy ją polerować pastą do zębów :P. Dobry
  • Odpowiedz
@Odczuwam_Dysonans: kupiłem ostatnio TDR2000 na GOGu i niestety - nie wytrzymałem nawet 10 minut ( ͡° ʖ̯ ͡°) za to do 1 i 2 wracam co jakiś czas - 2ka jest zajebista dzięki modelowi zniszczeń i fajnym trasom, 1ka ma niestety za dużo tras "tunelowych", ale za to ma faktycznie ciężki klimat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@aksal89: nom, dwójeczka jest najprzyjemniejsza zdecydowanie tak ogółem, jedynka rzeczywiście nieco tunelowa, ale biorąc pod uwagę że gra miała premierę w '97, tak muszę przyznać że nawet w tym '00-'01 jak ją pierwszy raz ogrywałem to dawała na prawdę duże poczucie swobody patrząc na ówczesne samochodówki, a model zniszczeń... Dwójka była dosyć szybko w którymś piśmie, no i chodziła bez płyty więc dwójkę tu już wszyscy upalali :D i stawiam je
  • Odpowiedz
@Odczuwam_Dysonans ja w ogóle pamiętam, że pierwsza moja styczność z Carmageddonem to była dwójka u kuzyna i to było takie śmieszno-fajne, a potem jak grałem u siebie w 1 z Clicka, to ten klimat był aż za mocny trochę - samo menu z odciętą ręką zamiast kursora mnie trochę przytłoczyło, do tego te trasy były dużo mroczniejsze ( ͡º ͜ʖ͡º) jak miałem 12 lat to mi się
  • Odpowiedz
@cysiekw: no z tymi nowymi Carmageddonami to trzeba przyznać, że dali dupy - najpierw Reincarnation który miał potencjał, ale wyszedł w tej samej formie, w której był w becie i ścierwił niemiłosiernie nawet na najbardziej wypasionych kompach a nie wyglądała nie wiadomo jak, prowadzenie leżało itp, ale rokował na coś dobrego jeśli go połatają. Niestety, z tego co się orientuję trochę poprawili, ale raczej za dobrze gra się nie sprzedała, więc
  • Odpowiedz
@Krx_S: dobra gierka była, w 2 chyba grałem, jakaś zmodowana że krew była normalna czerwona, tylko #!$%@?ło mnie że trzeba było grać numpadem
  • Odpowiedz
@Krx_S: Kiedy chcę poznać odpowiedź na pytanie, dlaczego jestem stuleją i przegrywem, to wystarczy, że spoglądam na Twoje wpisy. Jak na razie grałem we wszystkie gry, które się pojawiły (,)
  • Odpowiedz