Wpis z mikrobloga

• 2
Robiąc w Polsce dla Janusza z dojazdem 20 min a mając perspektywę pracować za 2x tyle u Helmuta z dojazdem 1h rzucilisbyscie to w hooy ? Also koszty kupna mieszkania zmieniają się o połowę no ale perspektywy rozwoju na przyszłość dużo bardziej ograniczone #praca
#januszebiznesu
#niemcy
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@Reiter robota u Helmuta w drukarni teraz też produkcja w sumie gorzej nie przewiduje żeby mogło być ( ͡º ͜ʖ͡º)co do odkładania myślę że spokojnie mógłbym dużo więcej odłożyc chodzby dlatego że od buta mogę kupić swoje mieszkanie w nie wynajmować
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Reiter minimalna w de na złotówki to 5300 teraz mam jakieś 2.5 myślę że nawet pod odliczeniu kosztów dojazdu może zostać sporo no i wiadomka że dalej bym szedł w jakiś rozwój języka czy zawodu
  • Odpowiedz
@aphen: Opłaca się jechać pod warunkiem, że oszczędzisz tyle co zarabiasz tutaj lub chociaż 2/3. Jeżeli odłożysz 400 euro miesięcznie, to można się skusić - takie moje zdani, ale mniej niż 400 nie warto.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Reiter no to myślę że wykonalne, tym bardziej mówię koszty zakupu mieszkania w mniejszych miastach jest śmieszna i bez czynszu w porównaniu do takiego Wrocław czy Warszawa
  • Odpowiedz
@aphen: Ja od dłuższego czasu myślę nad wyjazdem, ale nie ma z kim. Żałuję, że wróciłem z UK.
Jeżeli jesteś zdeterminowany i nawet myślisz o osiedleniu się tam... to myślę, że warto.
  • Odpowiedz
@aphen dojazd do godziny to jeszcze nie jest tak źle. Ludzie z mojej miejscowości dojeżdżają do 2h prawie nawet czasem. I to dzień w dzień. Wszystko dlatego, że mieszkają w swoich domach w PL
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@aphen: zaczep się, ja wyjechałem do DE i zarabiając nawet w najsłabszych miesiącach 1100-1200 ojro jestem w stanie odłożyć 600-800 euro. Jakbyś ogarnął język to praca sama Cię znajdzie a i zarobki stanowczo pójdą do góry.
  • Odpowiedz