Zapraszam o dyskusji o pomyśle o zrobieniu piłkarskiej superligi
@lewoskrzydlowy: Pomysł pojawia się od lat i jest przywoływany przez największe kluby w Europie po to by były jeszcze większe. Wielcy w europejskiej piłce już wywalczyli sobie połowę gwarantowanych miejsc w Lidze Mistrzów, to wystarczy.
Dla mnie w lidze mistrzów powinni grać tylko i wyłącznie mistrzowie krajów.
@lewoskrzydlowy: To ma sens tylko i wyłącznie ze względu nazwy rozgrywek. Dla mnie w
@lewoskrzydlowy: "superliga" robi się aktualnie w Anglii, kiedyś było top4 teraz jest już top6. Za 2-3 lata dojdzie wolves, Newcastle czy everton i będzie top 8. Na tą chwilę raczej wątpię czy Anglicy są zainteresowani superliga bo nie jest im do niczego potrzebna a bez nich nie ma to sensu.
Na tą chwilę do superligi kwalifikowałyby się Real, Barca, PSG, Bayern i Juventus. Może Atletico i Borussia. Jakieś 7 drużyn. Ale
Dla mnie w lidze mistrzów powinni grać tylko i wyłącznie mistrzowie krajów.
#pilkanozna #ligamistrzow
@lewoskrzydlowy: Pomysł pojawia się od lat i jest przywoływany przez największe kluby w Europie po to by były jeszcze większe. Wielcy w europejskiej piłce już wywalczyli sobie połowę gwarantowanych miejsc w Lidze Mistrzów, to wystarczy.
@lewoskrzydlowy: To ma sens tylko i wyłącznie ze względu nazwy rozgrywek. Dla mnie w
Na tą chwilę do superligi kwalifikowałyby się Real, Barca, PSG, Bayern i Juventus. Może Atletico i Borussia. Jakieś 7 drużyn. Ale