Wpis z mikrobloga

Jak wznowić konwersacje z dziewczyną ktora mi sie podoba, ale nie wiem co gadać? Poznalem ją przez neta mniej więcej 10 dni temu. Od niedawna mam ją na fb, a ostatnia konwrsacja miała miejsce 3 dni temu i wtedy to ona zaczeła konwersacje pytając "jak wieczór". Fajna z niej dziewuszka, wiec chce probowac jakoś nawiązać dłuższa relacje, nawet jakby miala zostać tylko koleżanką.

To co o niej wiem:

- Kończy studia atchitektoniczne i pracuje w jakimś biurze
- pisze prace dyplomową i w sumie niedawno zaczela, chwalila mi sie raz jak to z 6 stron zrobilo sie 17, gdy zmienila interlinie i wielkosc tytułow
- Ogląda gre o tron. Tydzien temu mowila ze nie ma czasu obejrzec trzeciego odcinka

Jedyne co mi przychodzi do glowy, to zagadać coś w stylu "Co za emocje w grze o tron, żałuj, że nie masz czasu :P" - No moze nie ma tam wielkich emocji, ale nie mam lepszego pomysłu :P Jeszcze moge dodać że ejst z białorusii, wiec jesli jest cos czym moglbym zagadac w tym temacie, to mozecie podpowiedzieć

#pytanie #rozowepaski #socialmedia
  • 6
@lastro: a nie prościej po prostu zapytać "jak tam?" albo nawet "jak wieczór?" przecież to proste, jeśli będzie chciała dalej gadać to pociągnie rozmowę
a ostatnia konwrsacja miała miejsce 3 dni temu i wtedy to ona zaczeła konwersacje pytając "jak wieczór

@evlnyn: Ona wlasnie o to pytala ostatnio. Moglbym zapytac np. jak tam praca dyplomowa albo czy oglądała juz ostatnie odcinki gry o tron.. no ale nie wiem. Wydaje mi sie, ze to widac jakbym na siłe chcial rozpocząc konwersacje, dlatego wolałem zacząć od powiedzenia o czymś bez znaku zapytania
@lastro: wazne jak konczysz nie jak zaczynasz. to jest tylko przywitanie i jednym tekstem nie zdzialaasz nic wiecej poza rozpoczeciem rozmowy. slabo to jest nie miec wlasnego pomyslu albo na sile rzucac jakis bezsens o emocjach z serialu ktorych jak to ujales w sumie nie bylo. zwykle czesc czy co slychac jest o wiele lepsze niz jakis suchar mirku
@kawalekpodlogi Ja mam tami styl pisania pol serio, moze by wyczula :P
Co slychac zawsze jest krytykowane na wypoku.. No moze jakbym dluzej z nia nie gadal. Ale ostatnia rozmowa byla 3 dni temu