Wpis z mikrobloga

Wołam wszystkich którzy poruszają się autami po Krakowie, szykuje się kolejna duża zmiana oczywiście na niekorzyść kierowców! (bezsensowne rozszerzenie strefy oraz podniesienie ceny za parkowanie w strefie), dodam tylko że zebrane pieniądze za parkowanie są marnowane przez biurokrację oraz obsługę samej strefy a parkingów jak nie było tak nie ma!

Do jutra trwają 'konsultacje społeczne" dla wszystkich zainteresowanych, można jeszcze wyrazić swoją opinię pod tym adresem: konsultacje@ztp.krakow.pl
lub wziąć udział w ankiecie http://mobilnykrakow.pl/rozpoczynamy-konsultacje-spoleczne-dotyczace-strefy-platnego-parkowania/

zachęcam do wyrażenia swojego zdania
#krakow #samochody
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zidane: Ankietę wypełniłem, ale znając ten piękny kraj i miasto sądzę, że możemy sobie wypełniać ankiety, głosować, proponować a władza i tak zrobi co chce.
  • Odpowiedz
@zidane: Nie. Ale jak dla mnie już swój cel osiągnęli - nie jeżdżę do centrum samochodem. Bo nie jeżdżę wogóle, bo nie ma sensu bujać się z parkowaniem a o MPK to hmm, nie będę się uruchamiał.
  • Odpowiedz
@zidane: Ciekaw jestem jak by wyglądało poparcie dla strefy, jakby zlikwidowali abonament dla mieszkańców za pół darmo. Bo teraz z centrum robi się darmowy parking dla dziadów, którzy ruszają auto raz na kwartał. Więc nie dość, że chcą dowalić 10zł/h, to i tak nie będzie gdzie zaparkować.
  • Odpowiedz
@zidane: niech dalej zabijają miasto i rozdają wybranym abonamenty za 10 PLN. Do centrum jeżdżę już praktycznie tylko do knajp, jeszcze trochę i chyba całkiem wypowiem umowy kontrahentom którzy mają siedziby blisko centrum. Żeby chociaż komunikacja miejska była na sensownym poziomie, a tymczasem chcą doić mieszkańców z pieniędzy, nie dając im w zamian żadnej alternatywy...
  • Odpowiedz
@goferek: dlaczego wybranym? Mam taki abonament, jestem mieszkancem strefy. Tez z tego powodu moge narzekac bo mimo posiadania kilku nieruchomosci moge miec tylko jedno auto na abonament. Ale co zrobic. Obecnie abonament zeby zdobyc to bardzo skomplikowana sprawa i ci, ktorzy pozostali to juz nie kombinatorzy a stricte mieszkancy
  • Odpowiedz
  • 1
@zidane swój cel już osiągnęli. P------e Kraków, mimo, że pracuje w ścisłym centrum. Przeprowadziłem się do Krzeszowic i dojeżdżam za 100 zł miesięcznie pociągiem w 30 min. N------i remontów, cała północ Krakowa odcięta krokami. Zamiast to rekompensowac zmniejszeniem cen za MPK to jeszcze dowalili podwyżki. Dramat. To miasto wg mnie mocno straciło na atrakcyjności, a mieszkam tu od urodzenia.
  • Odpowiedz
@MessyD wybranym bo tylko wybrani mogą parkować za niemal darmo na miejskich ulicach, na które płacą wszyscy mieszkańcy. Nie ma obowiązku parkowania na ulicy, opłaty za parkowanie dla wszystkich mieszkańców Krakowa powinny być identyczne.
  • Odpowiedz
@zidane: Ale ta ankieta to też jest żart - pytania są sformułowane w stylu - "Dlaczego popiera Pan rozszerzenie strefy?" Oczywiście najlepiej zrobić strefę 24/7 za 50 zł i dalej mieć 10 linii komunikacji miejskiej nadających się do użytku. A reszta będzie kiedyś. A w weekend to już w ogóle bajka - nie będzie sensu jechać gdzieś do, szeroko już pojętego, centrum, bo trzeba będzie wyjazd koordynować z rozkładem MPK.
  • Odpowiedz