Wpis z mikrobloga

Zajebisty odcinek!!!

Wiem, że na Mirko w modzie jest hejtowanie GOT (jak zresztą wszystkiego, wykopki lubią narzekać), ale mi się mega podobał ten odcinek ()
#got
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Der_Anwalt: Wymieniłeś wątki. Ale co w nich jest takiego fajnego?

Pierwsze jeszcze Ok.

Już drugi to jakaś skrajna naiwność - Bronn na luzie się tam dostaje i bierze na słowo, że dostanie zamek będący dotąd stolicą najbogatszego obecnie królestwa i to jeszcze na słowo nie samego władcy, a namiestnika.
  • Odpowiedz
Już drugi to jakaś skrajna naiwność - Bronn na luzie się tam dostaje i bierze na słowo, że dostanie zamek będący dotąd stolicą najbogatszego obecnie królestwa i to jeszcze na słowo nie samego władcy, a namiestnika. Jasne.

@Jan_K: Ale on nie wierzy, że Cersei wygra, więc w sumie na co lepszego może liczyć niż słowo Tyriona?

Przekazanie prawdy dosyć mocno naiwne ze strony Jona, powinien wiedzieć, że Sansa ma lata
  • Odpowiedz
@Jan_K: Wypisalem wątki, które mi się spodobały

Jestem skłonny uwierzyć że Bronn umie się wkraść na strzeżony teren bez większego problemu. Pamiętaj, że on i Jaimiego i Tyriona bardzo lubi w przeciwieństwie do Cersei. Jak ma do wyboru zabić ich albo poczekac i dostać lepszy zamek i jeszcze zrobić na złość Cersei to dla niego to idealna sytuacja.

Przyspieszone? Po prostu każdy powiedział co myśli. Tyriona jeszcze ufa Dance, Varys mówi,
  • Odpowiedz
Sojusz Eurona i Cersei trwa kilka tygodni. Przypuszczam, że mieli wiele czasu, żeby stworzyć potężne strzały i poćwiczyć strzelanie z nich. Skuteczny przez chwilę, bo tamten smok leciał prosto i spokojnie, a ten unika strzał.

@Der_Anwalt: Obejrzyj ten fragment jeszcze raz. Najpierw masz smoka lecącego daleko, równolegle (a więc potrzebna jest poprawka), który po pierwszym trafieniu zaczyna się miotać w powietrzu, a potem masz smoka lecącego na wprost.

Jak ma do
  • Odpowiedz
Można być głupim, ale nie aż tak. Co do Sansy przecież wiedział, że pominęła informację / okłamała go w kwestii Rycerzy z Vale. Wiedział, że pod jego nieobecność była rozgrywka z Baelishem. Widział jak nie cierpi Danki. Okropnie to naiwne z jego strony. Jedyna postać, która niczego się nie uczy?

@Jan_K: Mówimy o tym samym Jonie? Prześledźmy jego życiorys:
1) Uważa, że nocna straż to honorowa służba choć wszyscy mu mówią, że
  • Odpowiedz
1) Uważa, że nocna straż to honorowa służba choć wszyscy mu mówią, że to miejsce dla bękartów i przestępców

@Yahoo_: No nie, tutaj było zupełnie inaczej. Jest dialog Jona z Tyrionem, w którym Jon przyznaje Tyrionowi, że tylko on jeden mówił mu, jak faktycznie wygląda Nocna Straż.

A to, że obiecały, że nikomu nie powiedzą to dla niego pewnie wytłumaczenie, że on ma czyste ręce :)

I to by mi ogólnie bardziej
  • Odpowiedz
I to by mi ogólnie bardziej grało, gdyby naprawdę chciał, żeby to wyszło. Faktycznie Jon jest głupi i naiwny, ale mógłby się jednak nieco zmieniać. To, że jest taki, a jednocześnie żyje jest trochę sprzeczne z wymową GoT.

@Jan_K: Ned też trochę pożył :). Ale prawda, Jon ma oczywisty plot armor (choć już raz go zabili :P).

Z kolei przy założeniu, że jest jaki jest i się nie zmienia to
  • Odpowiedz