Aktywne Wpisy
dddobranoc +15
Kochani niestety - przyjaźń Geja z Zębem dobiegła końca. Dziś się rozstali.
Nie wiadomo dokładnie o co chodzi, musimy czekać chyba na film a'la Chorwacja,
ale dziś rano Fałszywy Lider Sprzedaży z Decathlonu wziął naszego Policjanta na spacer i oznajmił mu,
że wyrusza nagle w dalszą podróż. Policjant powiedział, że nie da rady i Janek podobno tylko wszedł do policyjnego kampera,
zabrał swój klej którym dzień wcześniej kleił kibel Policjantowi i odjechał.
Ciekawe o co poszło, czy
Nie wiadomo dokładnie o co chodzi, musimy czekać chyba na film a'la Chorwacja,
ale dziś rano Fałszywy Lider Sprzedaży z Decathlonu wziął naszego Policjanta na spacer i oznajmił mu,
że wyrusza nagle w dalszą podróż. Policjant powiedział, że nie da rady i Janek podobno tylko wszedł do policyjnego kampera,
zabrał swój klej którym dzień wcześniej kleił kibel Policjantowi i odjechał.
Ciekawe o co poszło, czy
Kingside +22
Pasta z grzybków i makaron
nie rozumiem narzekania, odcinek mi się bardzo podobał poza:
- sceną pod murami,
- śmiercią smoka,
- odejściem jaimego,
- tekstem o kutasie w rozmowie karła z eunuchem,
- przybyciem bronna i wyjściem po 3 minutach eluwa,
- żenującym gendrym,
pozostałe 25 minut odcinka było bardzo fajne, nie spodziewałem się, że aż tyle średniego materiału uda się złożyć i to prawie pod rząd na samym początku, jon jak jon, zwykła p---a, od x sezonów nic się nie zmienił, sansa nadal jest tak samo z-----a jak była.
spojlery znam i jak na takie gówniane zakończenie, to cieszę się, że przez te 25 minut chlali, j----i się i gadali o tym jak pokonali tego lodowego lamusa. Dałem radę nawet sobie wyobrazić, że zrobili to po epickiej bitwie, która nie miała dziur fabularnych i tak radzę podchodzić do kolejnych odcinków, każda scena wyrwana z kontekstu, której dorobimy sobie odpowiednio dużą teorię, ma szansę przejść (-60 dioptrii daenerys która nie widzi 20 statków na otwartym morzu (albo leciała pod słońce i ją oślepiło xD), jon który miał udar i losowo poukładał jednostki na planszy podczas obrony winterfell itd.).
chyba lepiej by było jednak żeby scenarzyści robili tylko te wypełniacze jak ucztowanie, gadanie drugoplanowych postaci ze sobą, a tylko co jakiś czas przychodziłby posłaniec i mówił informacje w stylu "no ogólnie to zastrzelili smoka" i wszystko działoby się offscreen xD
takie 4/10 nawet, patrząc na bitwę i spojlery, to nie spodziewałem się aż tyle
#got