Wpis z mikrobloga

Pytanie odnośnie waszych wrażeń z jazdy. Jakie opony polecacie 700x25c max za oponkę 60-70zł. Do czego? W miarę szybka amatorska jazda 90% asfalt mieszanki różne :D najważniejszym czynnikiem będzie stosunek wytrzymałość/cena/przyczepność.
Kandydaci Conti Ultra Sport II, Schwalbe lugano HS 364 i Enduro, Michelin Dynamic Sport
#rower #szosa
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mortal84 wydaje mi się, że w tej cenie są warte rozważenia - na pewno dużo lepiej wygląda kwestia np. łapania gum w nich niż w Michelin Dynamic, czy jazda po szutrach.
Wiadomo, że lepiej byłoby trochę dołożyć i kupić coś porządnego ;)
  • Odpowiedz
@pekkinn: UltraSport II mają bardzo mały opór toczenia (jak na oponę klasy budżetowej). Mam na nich nakulane jakieś 4tys km - ani jednego kapcia, zużywają się wolno, są bardzo przewidywalne w prowadzeniu. Ja jestem mega zadowolony,
  • Odpowiedz
@radoslaw-szalkowski: @Mortal84: @pigachu: @Summar: @vicher62: @89neo: @mucher: Dzięki wszystkim za opinie, kandydaci odpadali. Wybrałem Vredestein Fiammante Duocomp 700x25c porównując z Conti ultrasportem II w sklepie, różnica ogromna opona, patrząc na wytrzymałość jest cięższa to fakt (380g) i ma na pewno większe opory toczenia aniżeli Continental. Widać, że Vredestein to opona do nabijania kilometrów.
  • Odpowiedz
@pekkinn: powiem tak, 50/100 gram na oponie osobiście mi zwisa, bo bidon normalnie waży co najmniej 1 kg a dwa to 2 kg także tego ta różnica jest warta tyle co nic ;)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@pekkinn: sprawdź duro stinger, są mega lekkie, super odprowadzają wodę i są bardzo przyczepne na piachu jak i na mokrym. Oponki są zwijane i ważą około 190g za sztukę. Są bardzo tanie. Używam od roku i bardzo je polecam.
  • Odpowiedz