Wpis z mikrobloga

Jak Gosia była w stanie przyjechać na 9 miejscu to niezły jest poziom stawki. Bez hejtowania, kto ogarnia jej karierę to zrozumie.
#f1
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WypadlemZKajaka: Skill jak skill. Ta seria to sztuczny twór, który skupia osoby o różnym doświadczeniu, innych celach, innych predyspozycjach (choć podejrzewam, że wkrótce ta stawka się wyrówna). Dla wielu tych kobiet to ostatnia, bądź jedyna szansa, aby coś jeszcze osiągnąć, czy dostać kolejną szansę. Większość z nich bowiem startowała w normalnych seriach z mężczyznami - i niestety większość wyraźnie odstawała. Skoro więc jest zapotrzebowanie na taką serię niech się bawią
  • Odpowiedz
@GoddamnElectric No właśnie dlatego ta seria będzie porażka. Idea była taka, że to ma im otworzyć drogę do f1 ale jakoś wątpię żeby jakiś zespół się skusił mając do wyboru "normalnych" juniorów z innych serii, którzy też często są ich wychowankami
  • Odpowiedz
@WypadlemZKajaka: Ja tę ideę odebrałem inaczej. Właśnie jako taką platformę ostatniej szansy dla kobiet, które chcą spróbować swoich sił, a nie mają kasy. Zwyciężczyni bowiem otrzyma - o ile dobrze pamiętam - 500k, co będzie mogła zainwestować w przyszłe starty w poważniejszych seriach. Jak wspomniałem - one są ulepione z całkowicie odmiennej gliny, jednej marzy się LeMans, innej samochody turystyczne i DTM. Akurat F1 jest paradoksalnie ostatnią serią, do której
  • Odpowiedz