Aktywne Wpisy

BlackpillNaCalego +120
#blackpill baba zawsze będzie miała miękkie lądowanie w życiu nie ważne co robiła, czy jest brzydka czy nie zawsze znajdą się miliony kukoldów gotowe podać pomocną dłoń xd
źródło: FB_IMG_1729855295996
Pobierz
Andrzej_Buzdygan +153
Piękny przykład na to jak odsamochodowienie przestrzeni dodaje uroku miastom. Fajnie by było kiedyś doczekać czasów w #warszawa, gdyby np. cały Nowy Świat i Krakowskie Przedmiecie na stałe zostały zamienione w deptak albo Marszałkowska ograniczona tylko do ruchu zbiorkomu. <3
#samochodoza #krakow
#samochodoza #krakow
źródło: image
Pobierz

mam pytanie, jak w sposób akademicki zinterpretować takie wykresy? Napisanie "2 jest bardziej rozlazły niż 1" raczej nie da rady xD Wykresy w przypadku idealnym powinny mieć miliard punktów w tym samym miejscu, a więc (tak mi się wydaje) muszę zbadać jak bardzo jest to zbliżone do koła (?) o jak najmniejszym promieniu (?). Totalnie nie wiem jak się za to zabrać, nie wiem jakich źródeł szukać, jakieś książki z matematyki, analizy statystycznej, ani w jaki sposób wyliczyć jakieś współczynniki xD
Wykresy przedstawiają pomiary położenia pewnego obiektu, pomiary wykonane dwoma różnymi sposobami i muszę pokazać, że są lepsze/gorsze metody xD Same wykresy nie wystarczą, muszę mieć tabelkę z porównaniem i suchymi współczynnikami kijowości danego sposobu.
#studia #studbaza #matematyka #statystyka #niewiemjaktootagowac #kiciochpyta
źródło: comment_nBEVY1zSo62doRgg7jxZOzjdcTc6tBF2.jpg
Pobierz@maxiuu: czy dobrze zrozumiałam, że zwyczajnie zrobić histogram? W jaki sposób przeanalizować potem taki