Wpis z mikrobloga

Obejrzałem ten mecz przez ponad 90 min. i jedno muszę przyznać, że rzygać mi się chce od tego "emocjonowania", przy sędziowaniu Pana Stefańskiego, jedynie brawo PZPN, brawo Zbysiu Patysiu, nie ma to jak swojskie gówno. Ta liga nie powinna się nazywać ekstraklasa bo z klasą nikt tu nie ma wspólnego, Dudelange, Genk, Rio Ave i inne tuzy już czekają na tą "klasę". Coraz lepiej idzie rozpowszechnianie tego wałka, to co return 2006?

A Lechia? W sumie mini wydanie walki Lecha w ostatnich 3 sezonach, co z tego, że sezon piękny jak nie umieją wygrywać w najważniejszych momentach.
#mecz #ekstraklasa #legia #lechia
  • 28
I słusznie. Przepisy na to nie pozwalają.

@Venro: Które? Te, które rzekomo mówią, że nie ma ręki, kiedy piłka odbije się wcześniej od ciała? Czy to oznacza, że jeśli piłka odbije mi się od kolana, to mogę złapać ją w ręce i pobiec do przodu?
@Venro: kilkoma słowami właśnie potwierdziłeś te podwójne standardy, raz się rączka liczy, raz nie ( ͡° ͜ʖ ͡°), oj kochaniutki po co bronisz jeśli jest to absurdalne tłumaczenie.
@Venro: oj ventruś, przecież ty zawsze taki kumaty jesteś nawet na temat klubów którym nie kibicujesz a dzisiaj udajesz, że nie widzisz nic złego w tym, że sędzia z Warszawy sędziuje w meczu w którym gra drużyna z Warszawy? No niemożliwe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Kresowiec: standardy są takie, że przy ręce Rapy sędzia nawet mając wzrok sokoła nie dostrzegłby że piłka przeszła mu najpierw po ciele przed trafieniem w rękę (o ile przeszła, bo nawet po powtórkach są wątpliwości). A w dzisiejszych sytuacjach z pomocą VAR widziałby to Stępień z 13. posterunku. To nie wina sędziów, a tym bardziej Legii, że użycie VAR jest ograniczone do określonych sytuacji
@Venro: oczywiście, przecież nawet mieszkając w Warszawie możesz być kibicem Lecha ;) Lecz żeby było jak najmniej kontrowersji to sędzia mieszkający w którymś z miast nie powinien nigdy prowadzić meczu z udziałem drużyny z tego miasta. Nie ważne, czy byłby to Poznań, Gdańsk czy Warszawa.
@Venro: ja o jednym ty o drugim. Nie zarzucam Stefańskiemu, że kibicuje Legii tylko dlatego, że mieszka w Warszawie a jego syn podobno chodzi do Akademii Legii. Ale sędzia od lat mieszkający w tym mieście nie powinien sędziować meczy z drużyną z tego miasta i tyle. Polecam wywiad z Rafałem Rostkowskim na temat Stefańskiego to może zrozumiesz o co jeszcze chodzi ze Stefańskim. Np to do którego związku sędziowskiego należy -