Aktywne Wpisy
Pani_Natalia +47
Ale odklejka madki xD współczuję mężowi xD
#madki #heheszki #humor #humorobrazkowy #niewiemjaktootagowac ##!$%@? #dzieci #fotel #logikarozowychpaskow
#madki #heheszki #humor #humorobrazkowy #niewiemjaktootagowac ##!$%@? #dzieci #fotel #logikarozowychpaskow
majkkali +1124
Czyli istnieje szansa, ze to nie wina COPV. Być może jakiś zawór albo przewód został wystawiony na zbyt trudne warunki albo faktycznie jest problem projektowy polegający na tym, że coś jest za blisko czegoś innego i wpływa to na temperaturę, może ciśnienie wzrosło za szybko. Gdyby to był COPV to uziemili by Falcony a już napewno nie podłączyliby Dragona 1 do ISS na początku maja... Może się okazać, że usterka wcale nie jest ciężka do usunięcia. Z Raptorem też przesadzili podczas końcowych testów ale byli świadomi ryzyka. Nie wydaje mi sie, zeby tu było podobnie ale w sumie oni mnie już nie zdziwią.
#spacex
COPV - Composite Overwrapped Pressure Vessel – Zbiornik ciśnieniowy, zbudowany z cienkiego kompozytu.
ISS - International Space Station – Międzynarodowa Stacja Kosmiczna – międzynarodowy, zamieszkały satelita, umieszczony na niskiej orbicie okołoziemskiej.
Jestem botem
Ale to już chyba za bardzo poleciałem ( ͡º ͜ʖ͡º
Masz filmik z wybuchu tego raptorka? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Chociaż znając Elona to zrobią jakąś kompilacje z wybuchami/fakapami przy robieniu Starship i wsadza to na YT (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Raptor - [Methane-fueled rocket engine](https://en.wikipedia.org/wiki/Raptor_\(rocketenginefamily\)) under development by SpaceX, see ITS
LEO - Low Earth Orbit – Niska orbita okołoziemska – orbita o wysokości poniżej 2