Aktywne Wpisy
mirko_anonim +7
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak zachować się i potraktować ultimatum dziewczyny "albo zaręczyny, rezerwacja sali weselnej i zaliczka na wesele do końca roku albo się rozstajemy"? Oboje jesteśmy lvl 32, razem od 4 lat. Mieszkamy wspólnie od 3 lat. Od roku ona mnie ciśnie na dziecko, aby scementować nasz związek, ale ostatnio dołożyła kolejne warunki, o których wyżej napisałem. Ona uważa, że dzięki temu wejdziemy na nowy poziom związku, uratujemy go -
Jak zachować się i potraktować ultimatum dziewczyny "albo zaręczyny, rezerwacja sali weselnej i zaliczka na wesele do końca roku albo się rozstajemy"? Oboje jesteśmy lvl 32, razem od 4 lat. Mieszkamy wspólnie od 3 lat. Od roku ona mnie ciśnie na dziecko, aby scementować nasz związek, ale ostatnio dołożyła kolejne warunki, o których wyżej napisałem. Ona uważa, że dzięki temu wejdziemy na nowy poziom związku, uratujemy go -
TakiSeLogin +587
https://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,samochod-zderzyl-sie-z-motocyklem-jedna-osoba-zostala-ranna,286722.html
Kurła, kumpel miał wypadek, prędkość niewielka bo skrzyżowanie, kurier mu się dostawczakiem w--------ł, gościu zmasakrował sobie twarz mimo pełnego kasku, pęknięcie twarzoczaszki, popękana czaszka,złamany oczodół, krwiak, złamany bark, palce u stóp, wybite zęby którymi o mało się nie zadławił (przytomnie dosyć szybko udzielono mu pomocy na miejscu) złamany nos, k---a, wyciekał mu w szpitalu płyn mózgowo rdzeniowy nosem, na kilka miesięcy zadrutowana szczęka, może przyjmować tylko pokarmy w płynie...
Jak się okazuje to jednak początek kłopotów, wypis ze szpitala jakby w ogóle innej osoby, lekarz prowadzący w tym momencie zawieszony w pełnieniu obowiązków, jaka jest teraz najlepsza droga dochodzenia swoich praw w sądzie? Najgorzej że typo nie ubezpieczony, bo zmieniał robotę i miał karencję od ubezpieczyciela...
Uważajcie na siebie, nawet na zielonym kurła.
@noriad: w testach sharpa przede wszystkim błędem jest to, że nie skupiają się na miejscach, gdzie jest statystycznie najwięcej uderzeń (i to je producenci wzmacniaja przede wszystkim) tylko jakieś swoje wymysły. Tym sposobem kaski, które faktycznie uchroniły dużo czaszek mają niskie noty, a te które są robione pod test(a wiele jest ;) )
https://sharp.dft.gov.uk/helmets/schuberth-s2/
A i żaden ich kask nie ma nawet 5 gwiazdek.
@noriad
@Stitch
@kot_w_krawacie
@Jofiel
Ziomeczek ruszał z pod świateł, a kurier leciał na czerwonym z dosyć znaczną prędkością prostopadle do motocykla, cały impet uderzenia poszedł na bok kasku, a co najciekawsze , kask jest cały jedynie wypadła szybka, tył głowy w całości, pękła mu twarz na wysokości skroni. Obie skronie zgruchotane wraz z oczodołem i nosem. Dziwne, zawsze myślałem że kask pęka oddając energię z uderzenia