Aktywne Wpisy
Matis666 +101
olcayn +32
Trzymajcie mnie, bo ja zaraz zdechnę ze śmiechu. Mamy dobrą sytuacje gospodarczą, niskie bezrobocie, wysoką konsumpcje, opanowaną inflacje i stoimy u progu rewolucji technologicznej na miarę nowej rewolucji przemysłowej.
A jakiś pożalsięboże teoretyk codziennie ostrzega, grzmi i wieszczy krach na giełdzie lub długotrwałą bessę, bo tak mu wyszło z korelacji sp500 do miedzi i połowów łososia atlantyckiego pomniejszonych o produkcje soku pomarańczowego XD I jeszcze jak on sam siebie odurza tym szurskim kadzidłem to naprawdę #!$%@? z nim, ale jak się pojawia ktoś nowy na tagu, pyta o to jakie ETF na nasdaq czy sp500 kupić na longterm, a ten mu pisze, żeby "poczekać, aż będzie tanio, bo stoimy u progu końca hossy" to to już jest poziom bycia szkodnikiem na poziomie mickapl, który od 2020 mówi ludziom, żeby nie kupować mieszkań, bo zaraz będzie taniej XD
Już sam nie wiem z czego gnije bardziej: z przemądrzałego buca nierozróżniającego korelacji od przyczynowości i giełdy od gospodarki, z tego, że ten ekspert z bożej łaski na poprzedniej bessie(według własny słów) stracił kasę, na obecnej hossie #!$%@? zarobił i uważa, że jest mądrzejszy od innych, czy w końcu z tego, że pamiętam, że ktoś napisał mu w komentarzu, że jego posty stanowią większość wartości na tym tagu XDD W każdym razie z każdej z tych rzeczy mam większą beke niż nawet z tych szurów od shortsqueeza na jsw.
A jakiś pożalsięboże teoretyk codziennie ostrzega, grzmi i wieszczy krach na giełdzie lub długotrwałą bessę, bo tak mu wyszło z korelacji sp500 do miedzi i połowów łososia atlantyckiego pomniejszonych o produkcje soku pomarańczowego XD I jeszcze jak on sam siebie odurza tym szurskim kadzidłem to naprawdę #!$%@? z nim, ale jak się pojawia ktoś nowy na tagu, pyta o to jakie ETF na nasdaq czy sp500 kupić na longterm, a ten mu pisze, żeby "poczekać, aż będzie tanio, bo stoimy u progu końca hossy" to to już jest poziom bycia szkodnikiem na poziomie mickapl, który od 2020 mówi ludziom, żeby nie kupować mieszkań, bo zaraz będzie taniej XD
Już sam nie wiem z czego gnije bardziej: z przemądrzałego buca nierozróżniającego korelacji od przyczynowości i giełdy od gospodarki, z tego, że ten ekspert z bożej łaski na poprzedniej bessie(według własny słów) stracił kasę, na obecnej hossie #!$%@? zarobił i uważa, że jest mądrzejszy od innych, czy w końcu z tego, że pamiętam, że ktoś napisał mu w komentarzu, że jego posty stanowią większość wartości na tym tagu XDD W każdym razie z każdej z tych rzeczy mam większą beke niż nawet z tych szurów od shortsqueeza na jsw.
(2005-2009) - PO
(2009-2012) - PiS
(2012-2015) - Korwin
(2015-2019) - PiS
(2019-) - znowu Korwin
Pewnie po wyborach na jesieni znowu wrócę do popierania pisu
Pochwalcie się jak to u was było
#polityka #4konserwy #neuropa
Popieranie:
(2006-2007) - LPR
(2007-2013) - Nic
(2013-2015) - RN/Głosowanie na K15
(2015-X) - częściowo RN/Konfederacja
( ͡º ͜ʖ͡º)
(2007) - *PO*
(2008) - *SDPL* - nie wiem czy kto to jeszcze pamięta
(2009-2011) - *Korwin*, z jednoczesnym kibicowaniem inicjatywie Krzysztofa Rybińskiego "obywatele do Senatu"
(2012-2017) - *PiS* z jednoczesnym kibicowaniem przez pewien czas Polska Razem Gowina i obserwowaniem tego co dzieje się po stronie prawicy wolnorynkowej
(2017-?) - *Ruch Narodowy*
żeby nie było to wyborcza wtedy przykładnie ujadała ale to jednak inne czasy.
https://www.youtube.com/watch?v=kh0P0Y84tmc
@AurenaZPolski:
X - 2010 UPR ( pierwszy wybor prezydenta Pan Janusz ^^ )
2010-2011 SLD
2011 - 2013 Ruch Palikota
2013 - 2015 SLD z sympatia do Zmiany
2015 Razem (ale ostatecznie głosowanie na ZLew
@AurenaZPolski: a teraz popiera KE xD zostali tam chyba sami kumple Giertycha
do 2014- nic xD chociaz interesowalem sie kampanią w 2011 i kibicowalem PJN xDD
PE i samorządowe 2014-
@rafxyz44: łatwo ten temat trywializować, ze względu na liczebność młodych ludzi mowiących tym głosem z prozaicznego powodu, abu móc się spokojnie bawić, ale temat kuriozalnego prawa narkotykowego w Polsce jest poważny i zasługuje na uwagę jakiej od 20 lat nigdy nie otrzymał. Z tytułu ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii polska policja rocznie rozpoznaje ponad 60 tys. przestępstw. Od czasu wprowadzenia w życie
@AurenaZPolski: to równałoby się = patologia umysłowa, wstyd, żenada, coś tak odrażającego, że brak jest słów.
poza tym te zmiany pokazują brak wiedzy, tylko kierowanie się emocjami,
(2012-2015) - PIS
(2015-2019) - Korwin
(2019-) - Korwin
@AurenaZPolski