#anonimowemirkowyznania Zastawia mnie dlaczego w internecie ciagle czytam ze leki na #depresja i #nerwica nie dzialaja. Ludzie z powodu skutkow ubocznych ciagle staraja sie je odstawiac. A w zyciu realnym prawie kazdy chory na glowe ktorego znam i ja takze od lat bierze te same leki lub ewentualnie dodaje inne ale ogolnie leki chwali, nie zyje bez nich od lat i nie wyobraza sobie odstawki. Czyli dzialaja.
@AnonimoweMirkoWyznania: efekt placebo, założę się że każdemu kogo znasz daliby witaminki i on tego nieświadomy dalej czuł by się po nich wspaniale ( ͡°͜ʖ͡°)
@AnonimoweMirkoWyznania: nie działają dla tych, którzy farmakoterapii nie wspomagają psychoterapią. Bo myślą, że szczęśliwe tabletki rozwiąrzą za nich problemy w głowie.
@AnonimoweMirkoWyznania: nie działają to nie to samo co odstawienie przez skutki uboczne. Na mnie leki działały, skutki uboczne również zauważyłem. @K4rpik: nawet jeśli to placebo to nie istotne, ważne że ktoś zauważa zmiany
EzoterycznyJegomość: @bitkoin: I to jest rzeczowa wypowiedz. Mam takie sami zdanie. Ogolnie spora czesc osob ma spora poprawe na lekach. Szczegolnie ogromna poprawe widze to u tzw. beznadziejnych przypadkow ktorzy nie moga wstac z lozka, chca sie powiesic lub tez po depresji poporodowej.
GwiezdnaDama: @K4rpik: @Perkotka: Zalezy jakie leki bierzecie. Ja sie zaloze, ze po paroksetynie i citalu leki i nerwowosc spadnie bardzo wyczuwalnie lub calkowicie. To sa leki typowe na nerwice. Mimo to lekarze czesto nerwicowcom wciskaja inne, mozr w ramach testow, z ciekawosci albo tez inne czasem tez moga podzialac.
ŻarliwyJegomość: @K4rpik: Mysle ze mozna Cie porownac do antyszczepionkowca. ( ͡°͜ʖ͡°) Nauka swoja droga a ty i tak wiesz najlepuej bo gdzues przeczytal jedna strone.
@AnonimoweMirkoWyznania: jak komuś coś działa, to nie pisze o tym w internecie. Wejdź na forum użytkowników dowolnego modelu samochodu. tam są tylko tacy co im nie działa nawet jeśli to toyota corolla
@AnonimoweMirkoWyznania jest tak jak piszesz, wiele słychać że "na mnie nie działają", ale tak naprawdę wiele więcej osób sobie chwali ich działanie.
Swoją drogą, dobór leków w psychiatrii jest bardzo indywidualny, zarówno efekt terapeutyczny, jak i nasilenie działań niepożądanych jest różne u różnych osób i czasem po prostu trzeba popróbować.
Zastawia mnie dlaczego w internecie ciagle czytam ze leki na #depresja i #nerwica nie dzialaja. Ludzie z powodu skutkow ubocznych ciagle staraja sie je odstawiac.
A w zyciu realnym prawie kazdy chory na glowe ktorego znam i ja takze od lat bierze te same leki lub ewentualnie dodaje inne ale ogolnie leki chwali, nie zyje bez nich od lat i nie wyobraza sobie odstawki. Czyli dzialaja.
#medycyna #psychiatria #psychologia #pytanie
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla młodzieży
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/11996893/
Pozdrawiam.
Komentarz usunięty przez autora
@K4rpik: nawet jeśli to placebo to nie istotne, ważne że ktoś zauważa zmiany
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua}
Swoją drogą, dobór leków w psychiatrii jest bardzo indywidualny, zarówno efekt terapeutyczny, jak i nasilenie działań niepożądanych jest różne u różnych osób i czasem po prostu trzeba popróbować.