Wpis z mikrobloga

Dzieeeń dobry Mirko!

Wiem, że indyk to nie jest najbardziej odpowiednie mięso do przygotowania koft, ale takie akurat lubią moi goście. Wam polecam wołowinę lub jagnięcinę jeśli macie do niej dostęp :)

Kofty z indyka:
500g mielonego fileta z indyka
80g oliwy
100g cebuli
1 ząbek czosnku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Po 1/2 łyżeczki : nasion kolendry, kuminu i cynamonu
1/2-1 łyżeczki soli
Pieprz
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Gotowym mięsem można oblepić patyczki do szaszłyków i zgrillować lub uformować wałeczki i usmażyć na patelni grillowej.

Podałam z tahini z czosnkiem i prostą sałatką z oliwą z przepisu @primal_gourmet (w zapisanych stories przepis na shawarma thigs), ale ta tahini jest tak dziwna, że w sumie do tej pory nie wiem czy ją lubię

MAKRO: 1267kcal 99B 94T 7W
PORCJA [1/4] :316kcal 25B 23T 2W

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw

Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
c.....i - Dzieeeń dobry Mirko! 

Wiem, że indyk to nie jest najbardziej odpowiednie m...

źródło: comment_7fDdKNwuTu9Pq2ligS8Gj7FL0pJ5ZNty.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

  • 1
@efceka bo nie zawsze porcje muszą być mega duże? Czasem jedno danie jest elementem dłuższego posiłku więc porcje gramaturowo są mniejsze. Z resztą jaki to problem? Przecież widać, że sugerowana porcja to tylko 300kcal wiec jeśli ktoś potrzebuje więcej to sobie podzieli inaczej :)
  • Odpowiedz
@chixi: jak nie popieram keto tak muszę przyznać, ze twoje posiłki wyglądają naprawdę apetycznie w porównaniu do innych tu ketomaniakow. W większości przypadków widze u nich karkówkę ze słonina na sniadanie.
  • Odpowiedz