Wpis z mikrobloga

Ale ten czas leci. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
3 lata temu samodzielnie wydałem książkę "Junior Developer", w której opisywałem co powinieneś potrafić do pierwszej pracy jako programista. Początkowo tylko jako e-book, rok później pojawiła się również fizyczna książka.

Od tego czasu udało się sprzedać ponad 5000 egzemplarzy.
Ciekawostka: około 3500 sprzedanych egzemplarzy to e-booki (pewnie dlatego, bo przez pierwszy rok książka była dostępna tylko jako e-book).

Z tej okazji #rozdajo wśród plusujących oraz #promocja ( ͡ ͜ʖ ͡) dzisiaj książka oraz e-book są o 20 zł tańsze z kodem "3lata".

3 osoby otrzymają e-booka, 1 osoba fizyczną książkę (pokrywam koszt wysyłki).

Have fun
#javadevmatt

#chwalesie #ksiazki #naukaprogramowania
JavaDevMatt - Ale ten czas leci. ( ͡° ͜ʖ ͡°) 
3 lata temu samodzielnie wydałem książ...

źródło: comment_dIwXF9DhyT3NJUhV8B1U9zUuvDc43dL5.jpg

Pobierz
  • 147
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@mirasKo-Kalwario: O tym co dalej po podstawach. Każdy kurs / tutorial zakłada czym jest HTML, jak się pisze cssy, ale w realnym życiu nikt nie pisze samych cssow. Korzystamy przecież z np. sassa. Tak samo html. Chyba dość rzadko (oczywiście zależy od projektu ;) ) piszemy po prostu w samym htmlu. Nagle okazuje się ,że warto znać phpa albo twiga. A w sumie piszemy w symfony albo korzystamy z dockera.
  • Odpowiedz
@CoffeeBreak: rozumiem natomiast wydaje mi się że takie rzeczy to albo pod koniec książki albo jako druga część, bo zależy mi głównie żeby trafić do ludzi którzy nigdy nic nie robili lub robili raczej mało - i jeśli rzeczywiście okazało by się że potrafię napisać ebooka w dobry sposób to zrobić kolejne części z coraz bardziej zaawansowanymi zagadnieniami czy to backendem, bazami danych, dockerem, cloudem itd to już mało ważne
  • Odpowiedz
@mirasKo-Kalwario Jako osoba, która kompletnie nie zna się na językach webowych, a w przyszłości chciałaby trochę liznąć temat, byłbym zainteresowany. Zwłaszcza jakby książka/ebook/kurs był napisany w przystępny sposób z przykładami itp ;) Więc jak coś z tego wyjdzie to byłbym zadowolony jakbyś dał znać.
  • Odpowiedz