Wpis z mikrobloga

#praca #mlm #jakzyc

Miałem dzisiaj spotkanie o pracę. Na miejscu okazał się, że to mlm :/ Kurde, Jacy Ci ludzie są zmanipulowani! W kółko, pierdzielenie o mercedesach, które można dostać w leasing przy dobrym obrocie i mi pokazują zdjęcia tych szczęśliwców (oczywiście są to osoby stojące na szczycie tej piramidki). Mówili, że dopiero teraz w Gdańsku to rozwijają, więc może dałoby się coś zarobić robiąc siatkę, ale brzydzi mnie taki sposób pozyskiwania pieniędzy, jeszcze to całe pranie mózgu. Już wolę iść pracować na magazyn albo do McDonads i patrzeć z pogarda na tych szczurów, dla których kasa to najwyższe bóstwo.

PS Jutro mam odpowiedzieć im czy chcę w to wejść, wymyślcie mirki jakąś fajna zagrywkę słowną, co bym im mógł sprzedać ;>
  • 33
@KartaSieciowa:

Znaczy można zarobić i na dwa mercedsy ale trzeba nie mieć wstydu i oporów we wciskaniu ludziom kitu,Znam typa który bazując na mlm zaopatruje w jakieś tanie gówna cały uniwersytet,no i kosi hajs,ale tak jak mówię,tak jak on to wciska to zakrawa na stalking.
@Krolowa_MLWP: A co do kosmetyków to jestem ciekawy czy są spoko. Wmawiali mi, że na tych samych komponentach co oryginały są robione, tylko są niewielkie różnice w skaldzie, a pachną podobnie. Jeśli by tak było naprawdę, to chętnie bym spróbował.
@KartaSieciowa: Kiedyś testowałem swoje cudne lampki rowerowe i spotkałem gościa. Gadałem z nim z godzinę o dupie maryni. Wymieniliśmy się telefonami i cisza. Po 2 tygodniach jakoś mi zadzwonił, że jest praca i czy bym sobie nie chciał dorobić. Ja niezbyt ogarniałem o co może mu chodzić więc poszedłem bo gość był miły. Wlazłem, kawka, herbatka ciasteczko i zaczęła się gadka o interesach.

Z ekonomii akurat ja byłem górą z moją
@michalo94: @Migfirefox: @tygry: @Jack3d: @stefan_pompka: @madry_i_mieciutki: Haha, własnie odpisałem Pani Menadżerce i zobaczyłem, że pod mailem ma podpis:

Imię Nazwisko

Srebrna Magnolia 18%

Hahaha, tego już za dużo :D

Mówiła mi, że zarabia teraz ok. 2 000 zł miesięcznie, ciekawe ile pracy musiała w to włożyć i ile jeleni będzie musiała w to wciągnąć. Przez pół roku pracowałem w same weekendy, praca też nie była ciężka
@Migfirefox: Pokazówa jak #!$%@?. Po działalności takich osób widać, że liczy się dla nich tylko wyścig szczurów, w którym bagatela i tak później przegrają. Dobrze, że nie mam takich znajomych. Niby się chwalą, że sami są sobie panami, pracują kiedy chcą itd. a pracą żyją 24/7, jeszcze się pewnie brandzlują na myśl o mercedesie. Ale hejt mi poszedł :D
@Migfirefox: Nie wiem jak dokładnie z nimi jest, ta dziewczyna mówiła, że dostaje się je w leasing, a po jakichś 3 latach można je wykupić za 10% wartości. Może, rzeczywiście dostają, bo to dobry zabieg marketingowy ze strony tej firmy - świeże jelenie #!$%@?ą oślepieni wizją merca, ale wątpię żeby zza 10% mogli wykupić. W końcu oszuści na najwyższych szczeblach nie daliby się tak dymać ;>