Wpis z mikrobloga

@GodlessMike @oazaSpokoju : to wiadome, tylko zastanawiam się jak długo trzymać pizze w piekarniku, robiąc ją na kamieniu. Do tej pory dawałem piekarnik na 220 i trzymałem pizze od 8 do 10 minut. Masz jakieś doświadczenia o ile skrócić ten czas (o ile wgl), robiąc ją na kamieniu?
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@onionhero: teraz daj piekarnik na 250stopni. Taki kamień się dużo dłużej nagrzewa niż blacha, tak z minimum godzinę. Mi w 250 stopniach na kamieniu (najniższe położenie) leży picka jakoś 6-8 min. Zależy jakie ciasto.
Ps, pamiętaj o mące bo do kamienia się przyklei
@onionhero: temperatura piekarnika na max z kamieniem juz w srodku. Jak kontrolka temperatury zasygnalizuje, że jest juz max to jeszcze potrzymaj 3 minuty i dopiero wtedy wkladaj placka. Upieczenie powinno zająć ok 4 minut