Wpis z mikrobloga

Znalazłem [na stronie Microsoftu](https://www.microsoft.com/pl-pl/p/star-wars-jedi-upadły-zakon/c2csdtscbz0c?activetab=pivot:overviewtab) jeszcze dwie ciekawe informacje co do modelu walki i planet:

Jedi: Upadły zakon pozwala poczuć się jak Jedi za sprawą innowacyjnego systemu walki mieczem świetlnym: ciosów, parad i uników uzupełnionych o wachlarz potężnych zdolności Mocy, które okażą się niezbędne, aby pokonać przeszkody stojące na drodze gracza. Opracowany system jest intuicyjny, ale wymaga treningu i praktyki, aby móc go opanować w trakcie przygody, ucząc się ciągle nowych technik i zdolności.

Czyli gameplay a la Solsy/Sekiro potwierdzony? Tak twierdził przeciek :v

Galaktyka czeka na Ciebie – Prastare puszcze, omiatane wiatrem urwiska i złowieszcze dżungle to unikalne środowiska, które będziesz odkrywać w Jedi: Upadły zakon, mając pełną wolność wyboru, gdzie skierujesz swoje kroki. Wraz z odblokowaniem nowych technik i zdolności otworzą się przed tobą możliwości powtórnego przemierzenia map w zupełnie nowy sposób, dzięki używaniu Mocy do eksploracji.

Backtracking czy pół otwarty świat jak w np. nowej Larze albo nowym God of War?
Ciekawe, gra miała być liniowa a zapowiada się odwrotnie xd

#gry #jedithefallenorder #starwars
janushek - Znalazłem na stronie Microsoftu jeszcze dwie ciekawe informacje co do mode...

źródło: comment_imdrWPQiSMc4rGjy3e2IX02qlaV2c5xc.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@janushek: Błagam tylko nie kolejny, pusty otwarty świat, bo znów wyjdzie tragedia. Większość studiów nie potrafi projektować otwartych światów, to tylko zabieg marketingowy na który łapią się casuale.

Póki co trailer nie robi wrażenia. Jako, że będzie to gra od EA to wielce prawdopodobne że będzie to przeciętniak, albo nawet crap i to nieważne kto będzie ją robił. :)

Chciałbym liniową rozgrywkę jak w legendarnych Jedi Knight, z wyszczególnieniem Jedi
  • Odpowiedz
@janushek:

Ja od razu jak usłyszałem o grze to obstawiałem odpowiednik God of Wara z 2018 tylko ze skinem Star Wars. Nie masz szans, żeby ktoś dzisiaj wydał "prawdziwie" liniową grę AAA bez multiplayera na 5-10 godzin, więc na pewno będzie jakaś forma eksploracji, a skoro mają być moce to na pewno będą też zagadki środowiskowe metroidvania style. Żeby nie było, taki obrót sprawy jak najbardziej mi pasuje.
  • Odpowiedz