Wpis z mikrobloga

Chciałbym bardzo, ale to bardzo podziękować wszystkim z wykopu (prawdopodobnie tagi #gry oraz #gamedev ), którzy postanowili kupić grę na itch.io i wesprzeć mnie w uzbieraniu funduszy na dalszy rozwój gry.

Chciałem zebrać nieco ponad 100$ netto, aby starczyło na opłacenie Steama, a uzbierałem od 27 stycznia do teraz aż 745$ brutto, czyli około 495$ NETTO!

Nie spodziewałem się aż takiej sumy.. Co zrobiłem z pieniędzmi? Tak jak obiecywałem, zakupiłem Steamworka, aby wydać swoją grę na Steamie. Weryfikacja potrwa z jakiś miesiąc, a potem dodatkowe 2 na pozwolenie na wydanie gry, więc przez ten czas akurat rozwinę grę jeszcze bardziej. Kupiłem licencję na muzykę ( @xandra ), aby nie korzystać z playlisty z Youtuba, a także zamówiłem ikony modułów rakietowych oraz modele budynków do samej gry. Po tym wszystkim zamówiłem domenę na rok (linka podam na tagu #earthx kiedy tylko skończę robić stronę).
Nie mogło zabraknąć wynajęcia księgowego, który pomaga mi w świecie finansów (ja tego nie ogarniam, więc dobrze, że go mam)

Ma koncie jeszcze trochę zostało, więc dla testu kupiłem reklamę za 10€ na Facebooku - i tutaj was przestrzegam! Nie kupujcie tego gówna xD Najgorzej wydane 10€ w życiu, ale teraz już przynajmniej wiem.

Podsumowując, bardzo dziękuję, że jesteście! :) Gra nadal wymaga dużego nakładu prac (z aktualizacją na ten weekend się niestety nie wyrobię), ale prędzej czy później coś z tego powstanie. Zresztą, nawet jeśli EarthX się nie uda i nie odniesie sukcesu, to liczy się doświadczenie, jakie zebrałem robiąc tę grę. Nie tylko sprawy techniczne, ale także finansowe.
Pobierz denis-szwarc - Chciałbym bardzo, ale to bardzo podziękować wszystkim z wykopu (prawdo...
źródło: comment_DCXSGMhIJlYSObxprajvuSBZfqBnIuwx.jpg
  • 25