Wpis z mikrobloga

• 1
#worldofwarcraft Nie wiem jak wy. Ja po siedmiu latach grania czuję się wypalony obecnym kontentem. Szkoda. Muszę zrobić przerwę od wow’a poczekać na rozwój sytuacji. Oby Blizzard poszedł po rozum do głowy. Ich obecne produkcje tracą na wartości.
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@westmar76: 12 lat i nadal dobrze się bawię. Po części dzięki znajomym z którymi gram od samego początku, a po części dzięki All The Things. Jest w tym też mała część tego, że PvP gra się teraz znacznie przyjemniej niż w Legionie.

Głównym problemem BfA jest (imo) class design. Większość speców nie była w tak słabym stanie od lat, a te, którymi gra się naprawdę przyjemnie można na palcach jednej ręki policzyć. Twoja postać jest sposobem na interakcję ze światem gry i jeżeli ten sposób jest irytujący, nudny i powolny, to przekłada się to na UX. W ostatnim Q&A Ion przyznał, że dali ciała w tej materii, ale gruntowne zmiany muszą poczekać do 9.0 ()

Zrób sobie przerwę i wróć na 8.2. Grasz dla funu, jeżeli go nie czerpiesz z
  • Odpowiedz
  • 0
@Taemp: Ja akurat w Legionie świetnie się bawiłem w pvp. Legion to tylko PvP było. Nieśmiertelny disco priest i dk frost. W obecnym dodatku postawiłem na demo locka i ret pally. Zawsze mam tak że co dodatek gram innymi klasami. Z tego co pamietam to w cata był to bm hunter, a w następnym dodatku sprey. Wcześniej to nie pamietam, chyba coś z druida.
  • Odpowiedz
@Taemp: Nom, ja od WoDu lubiłem bardzo grać Outlaw Rogalem - takim bandytą-rewolwerowcem naginając rzeczywistość przeklętymi kościami, który zamiast czaić się w cieniach to weźmie rzuci ci piach w oczy, kopnie w jaja, a potem przystawi ci pistolet do czoła, bo tylko frajerzy przychodzą z nożami na strzelaninę. Ale z racji, że też chciałbym sobie porajdować to musiałem się przerobić w Assasyna, bo Outlaw mimo że jest miodny w hui,
  • Odpowiedz
@ChochlikLucek:
Wiesz co, mnie irytuje kołowrotek, który stworzyli. NIGDY nie jesteś w stanie powiedzieć, że masz BiS gear. Zawsze może się trafić TF / WF, który dorzuci te 5 ilvl. Gear nie jest też unikalny, tylko sprawia wrażenie placeholderów ze statsami. W TBC znałem każdy fioletowy item na pamięć wraz ze statystykami i efektami. Teraz nie wiem jak się mój tier nazywa. Dawniej mogłeś wyznaczyć sobie cele, które chciałeś osiągnąć
  • Odpowiedz
@Taemp: największym rakiem w obecnym class balanie są utility. Są klasy pokroju Rogala i DH które mają taki wachlarz utility, że grzechem jest ich nie brać na M+. Stuny, aoe stuny, aoe stelth, sap/klatka, mocny ST dps, mocny AoE dps, mobilność, Darkness. A ja jako Unh mogę sobie konia zwalić, a nie pójść na wyższe m+, bo mam tylko gripa który w połowie wypadków nie działa i combat ressa. Ale
  • Odpowiedz
@westmar76: zrobiłem cutting edne na ghuunie, na mythic zuldazar mnie nie biorą bo DK to g---o, więc sobie od połowy lutego zrobiłem przerwę aż do Crucibla, a obstawiam, że zrobie ten raid max 3 razy na HC i znowu przerwa aż do 8.2. Teraz nie ma absolutnie żadnego contetnu.
  • Odpowiedz
@marv0oo: Unh DK jest w każdym topowym teamie na Motherlode, więc chociaż tyle. A tank / heal inny niż odpowiednio prot war / rdudu nie ma prawa bytu. Z drugiej strony zawsze tak było, że FotM zmieniał się cyklicznie, ale przy M+ jest to szczególnie odczuwalne, bo balansowanie utility zdarza się znacznie rzadziej niż dps/hps throughput. Ale to dotyczy high-endowego contentu, bo M+15 zrobisz w każdym pt. Gorzej jak chcesz
  • Odpowiedz
@Taemp: Na motherlode jest brany pewnie dlatego, że unh ma teraz jedne z mocniejszych aoe w ogóle, ale to nadal tylko jeden dung. Rogal jest w praktycznie każdym party na dungach, bo ma posrane utility, a dk w dpsie nie ma prawie żadnego
A blood się trzyma dobrze od Tomba, ale ja nie umiem grać tankiem więc tego pod uwagę nie brałem xd
  • Odpowiedz
@Taemp to się troche pozmieniało przez te pare miesięcy xd. Jak robiłem sobie przerwe, to jeszcze malo kto zwracał uwagę na to skalowanie AoE u Unha
  • Odpowiedz