Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@hpiotrekh: ja nie neguje tego, że pielęgniarką może dorabiać w ciekawy sposób. Ja tylko chciałbym zauważyć że takim trybem pracy nie masz czasu na nic innego xD ja podziwiam osoby, które sobie trzaskają 36-48 godzin non stop szpital-karetka-przychodnia
  • Odpowiedz
@BrakNazwyUzytkownika: wiesz, znam dużo osób, które pracują po 10-12h codziennie i to za jedną pensję. Tak wybrali, ich życie. Pielęgniarka przynajmniej na kontrakcie ma zajebistą kasę, z tego co się orientuje to i 30-40zl netto za godzinę, a jak się siedzi po 12h to łatwo nałapać złotówek ( ͡° ͜ʖ ͡°) a jak się nie chce to czysty etat i 12-14 dni do pracy w miesiącu
  • Odpowiedz
@Surrenderdorothy: @BrakNazwyUzytkownika: Jaką znowu utopię? Przecież mamy 2019 rok, mamy wolność w Polsce. Możemy iść do szkoły średniej jakiej chcemy, możemy iść na studia jakie chcemy.... zatem czemu większość ludzi wybiera gównikierunki, żeby potem móc protestować, ze względu na złe warunki?
Patrz na to. Nie tak dawno było o lekarzach, którzy skończyli studia, robią specjalizację i pracują za 2000 zł przy 250 godzinach w szpitalu i narzekają, że
  • Odpowiedz
@BrakNazwyUzytkownika: Słyszałem o Banacha i właśnie to jest taki szpital, gdzie nie warto się w ogóle na niego oglądać jeśli chodzi o pracę. DObrze, że mają tyle praktyk, to moga przynajmniej zobaczyć rózne miejsca i próbować isć do najlepszego.
  • Odpowiedz
@alteron: To jest wlasnie to typowe polaczkowate myślenie i horyzont o zasiegu sobotniej najebki. J---ć lekarzy i pielęgniarki, zadnych podwyżek bo hurr durr ja robie na magazynie za minimalną i nie narzekam. A potem płacz, że musisz leczyc sie u wioskowego znachora z Parkinsonem bo lekarze i pielegniarki za twoją radą wyjechali na zachod od tego k--------a
  • Odpowiedz
@alteron: Ktoś zaznajomił się z danymi KIDLa tzn. krajowej izby diagnostów laboratoryjnych? Szkoda, że większość diagnostów z mgr nie ma jaj, bo robiąc protest zarobili by więcej niż pielęgniarki, a to ze względu na brak możliwości wykonywania badań przez techników. Średnia wieku na bardzo podobnym poziomie, a zarobki po uczelni medycznej 2500zł xD
  • Odpowiedz