Aktywne Wpisy
Boroborro +84
Robię pulpeciki mięsne z Ikea i w środku znalazłem takie coś, co to jest? XD wygląda dość dziwnie, brudzi bardzo palce ale nie pachnie jakoś intensywnie bo jest zamrożone jak widać. To normalny składnik tych pulpetów? XD czy pisać do ikei. W komentarzu drugie foto #zakupy #ikea #jedzenie #pomoc #pytanie #polska #dieta
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
sawardega +175
Szanowne Wykopki
Przepraszam, ale przegrałem.
Z uzasadnieniem się nie zgadzam, ale mogłem dziś tylko słuchać.
Będę apelował i wierzę w ostateczne zwycięstwo.
Przepraszam, ale przegrałem.
Z uzasadnieniem się nie zgadzam, ale mogłem dziś tylko słuchać.
Będę apelował i wierzę w ostateczne zwycięstwo.
źródło: 5007D240-ADA6-4555-858F-BD83C23B48BB
Pobierz

![[Wykop Efekt] Ratownik medyczny potrzebuje pomocy w powrocie do zdrowia.](https://wykop.pl/cdn/c3397993/ae1e821df894b23bec1059832a044bf273f53a02ef22231393059956ef6503c6,q80.jpg)
#strajknauczycieli #buddyzm #nauczyciele #heheszki
źródło: comment_UlFXBy6m9JBDcphzGYjHGuGek8WkiUeo.jpg
PobierzBo nie ma kierunku „nauczyciel” także to nie jest tak, ze na żaden inny kierunek się nie nadawali.
Mówiliśmy na nią Alutka, o głupich Krzyżakach mówiła z taką pasją jakby to była najciekawsza rzecz na świecie.
Mi chodzi głównie o jakies miernoty co postudiowały jakiś gównokierunek ale nie nadają się na pracę w zawodzie stricte związanym. Np. o wiele łatwiej jest być nauczycielem fizyki w gimbazie niż być odpowiedzialnym za zderzacz chadronów.
Prawda jest taka że większość z nas potrafiłaby uczyć w szkole podstawowej bez studiow w tym temacie
I o to bardzo wielu przeciwnym podwyżkom chodzi. Powinien być system który pozwala nagradzać nauczycieli zdolnych, motywujacych, a nie pierdzistołków jakich jest wielu.
Wtedy by nie mogli wyć że chcemt pieniążka, bo jak w każdej innej robocie na podwyżke trzeba w jakiś sposób zasłużyć
Sukcesy/dodatkowe zajecia = dodatki.
Pewnie wiesz że w każdej innej robocie trzeba tez się ciagle douczać, wyrabiać normy, dostaje sję ewaluacje wykonanej pracy i na jej podstawie przyznawane są podwyżki. Nie bo - wszyscy dostali to i ja chce.
To sie nazywa planowana
A nauczyciel muzyki, podobnie jak plastyki czy informatyki powinien być na zasadach tzw outsourcingu, coś jak warsztaty tyle że oceniane.
No jak - wyobraź sobie że uczysz w poniedziałek w SP3 a we wtorek w SP5 itd. zależy ile jest klas itd.
Firma A (szkoła podstawowa np) najmuje pracownika firmy B (szkoła muzyczna) do prowadzenia lekcji.
To nie taka średnia szkoła, moja imo była "gminna" i w czasach wyżu demograficznego było po 2 klasy IV-VI, 3 klasy 1-3gim. Łącznie 9 klas. I godzina muzyki w tygodniu. A jak wiadomo.uderzamy teraz w niż demograficzny.
No ale ja to jestem z gównomiasta i najwieksza szkola do jakiej chodziłam to