Aktywne Wpisy
KarmelowyJeremiasz +309
Nie mam pojęcia co robić, pare tygodni temu skonfrontowałem różową, że nie mam już więcej siły siedzieć w robocie w dodatkowe soboty + nadgodziny i chciałbym żeby zaczęła w koncu szukać pracy po prawie 2 letniej przerwie... Finansowo ciagle od 10 do 10, mentalnie i fizycznie jestem już wrakiem, wracam do domu po 10-11h zmianie i nawet nie ma zakupów zrobionych i musze do sklepu iść zmęczony i brudny. Powiedziałem jej wszystko
yahoomlody +99
#!$%@? JAKIE TE NOWE GRY SĄ MĘCZĄCE XD
Zabrzmię teraz mega jak boomer, ale jak chodzi o gierki to odpalając jakieś nowe tytuły to ja się męczę, bo większość czasu przed kompem to czekanie na to żeby pograć. Pełno pokazówek, cutscenek, gadania, no ile można. Ogrywam teraz Shadow of the Tomb Raider i gram w to chyba z 4 tygodnie i przejść nie mogę, bo to jest jakiś interaktywny film, a nie
Zabrzmię teraz mega jak boomer, ale jak chodzi o gierki to odpalając jakieś nowe tytuły to ja się męczę, bo większość czasu przed kompem to czekanie na to żeby pograć. Pełno pokazówek, cutscenek, gadania, no ile można. Ogrywam teraz Shadow of the Tomb Raider i gram w to chyba z 4 tygodnie i przejść nie mogę, bo to jest jakiś interaktywny film, a nie
Dlaczego tyle hejtu w stronę nauczycieli o to, że chcą godnie zarabiać?
Powiem wam jak to wygląda z mojej strony. Jestem nauczycielem stażystą, mam 1720zł netto miesięcznie. Studiowałem 5 lat. Przykładowo mój kolega, który nawet nie skończył studiów dostał w pierwszej pracy 2800zł netto, po roku zarabiał już ponad 4000zł.
Ja po 10 latach pracy mogę liczyć na co najwyżej 2500zł netto. Sami sobie powiedzcie czy to jest fair i czy sami chcielibyście pracować za taką kwotę.
#nauczyciele #strajk #szkola
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla młodzieży
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Nie jest, nie chcielibyśmy, próbowalibyśmy zmienić prace na inną albo nawet tej nie zaczynać.
To nie jest tak, że nie wiedziałeś na co się piszesz, zostałeś zmuszony do bycia nauczycielem, albo w trakcje gry warunki zostały zmienione na gorsze. Miałeś wybór i go dokonałeś. Z jakiegoś powodu uznałeś, że warto robić to za takie pieniądze
@AnonimoweMirkoWyznania: to czemu tam nie poszedłeś? masz kolegę w środku to ci ogarnie temat. Chyba że wolisz siedzieć i narzekać to powiedz to wprost.
Masz 1720 za 20 godzin w tygodniu?
3500 za 40 w tygodniu to srednia w Polsce.
Z drugiej jednak strony... Gówno wam się należy. Kolejna roszczeniowa grupa. Nikt nie kazał być nauczycielem. Od dawna było wiadomo ile się tam zarabia i jaka
Było zostać nauczycielem prywatnym, zrobić tytuły i mieć ten "prestiż" jako ktoś biorący po parę tysiaków jako nauczyciel w szkole niepaństwowej?
Może trzeba było myśleć i mając dużo wolnego czasu znaleźć hobby i iść w 2 kierunki (uwaga, ja tak robię, ale #!$%@? co ja wiem).
Nikt za ciebie tam nie poszedł, wiń siebie, w końcu jesteś taki bystry.