Aktywne Wpisy
mirko_anonim +7
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak zachować się i potraktować ultimatum dziewczyny "albo zaręczyny, rezerwacja sali weselnej i zaliczka na wesele do końca roku albo się rozstajemy"? Oboje jesteśmy lvl 32, razem od 4 lat. Mieszkamy wspólnie od 3 lat. Od roku ona mnie ciśnie na dziecko, aby scementować nasz związek, ale ostatnio dołożyła kolejne warunki, o których wyżej napisałem. Ona uważa, że dzięki temu wejdziemy na nowy poziom związku, uratujemy go -
Jak zachować się i potraktować ultimatum dziewczyny "albo zaręczyny, rezerwacja sali weselnej i zaliczka na wesele do końca roku albo się rozstajemy"? Oboje jesteśmy lvl 32, razem od 4 lat. Mieszkamy wspólnie od 3 lat. Od roku ona mnie ciśnie na dziecko, aby scementować nasz związek, ale ostatnio dołożyła kolejne warunki, o których wyżej napisałem. Ona uważa, że dzięki temu wejdziemy na nowy poziom związku, uratujemy go -
TakiSeLogin +587
zawsze mnie to zastanawiało ale nie wiem jak szukać i co czytać, ktoś ogarnięty w temacie?
#gospodarka #neuropa #korwin #gwiazdowski #ekonomia #polska
@cotusieodjanie: nikt nie wie
@cotusieodjanie: nie, bo każdy kraj i region jest inny
@cotusieodjanie: nie. Można i trzeba iść w automatyzację przemysłu, ale nie da się według mnie policzyć jak to wpłynie na wynagrodzenia. Wzrosną prawie na pewno, ale czy to będzie 5 czy 150% to już wróżenie z fusów.
@cotusieodjanie: cooo? XD Jak sobie to wyobrażasz? I co to jest "to g---o"?
@cotusieodjanie: w pewnych branżach to już teraz osiągalne.
@cotusieodjanie: tylko że nie da się tak zrobić, że stwierdzisz że od teraz mamy nową walutę, a każdy ma zarabiać tyle co w Niemczech. To jest po prostu niewykonalne. Poza tym, jeśli mowa wyłącznie o kosztach utrzymania, to polska średnia krajowa bardzo niewiele
@CytrynowySorbet: bo? umiesz mi LOGICZNIE uzasadnić czemu? ja chcę jedną walutę, jedne płace, jedne ceny, skoro niemcy mogą, skoro usa i chiny mogą to czemu my nie możemy? pieniądze tak śmierdzą że nawet drukowane są be? bo nie można wstrzymać inflacji?
wiesz co? wolałbym popełnić smobójstwo niż się 30 lat użerać w tym 'systemie' serio, dla mnie powinniście wylądować w psychiatryku, moje życie nie jest
Ale gdzie to chcesz? Przecież w Polsce jest jedna waluta. Czy chodzi ci o jedną walutę w całej UE, albo i na całym świecie?
@cotusieodjanie: czyli po prostu chciałbyś żeby każdy miał tak samo? Na całym świecie?
a to pusty pieniądz, a to zła gospodarka a to inflacja dupracja
MAM DOŚĆ TEGO SYFU
ja chcę zarabiać ile niemcy bez wyjeżdżania, nawet jako głupi cieć
@cotusieodjanie: nie czytałem żadnych "moich mądrych książek". Pytam, bo z tego co widzę, to twoim światem idealnym jest ten proponowany przez komunistów - każdy ma tyle samo, nikt się nie wyróżnia, nie ma biednych ani bogatych, bo każdy zarabia tyle samo.
Tylko muszę cię zasmucić - komunizm nie działa. Nigdy nie działał i nigdy działać nie będzie.
Albo godzisz się