Aktywne Wpisy
talarzon +241
Nazywam się talarzon. Podczas tamtej edycji byłem administratorem Prime januszex mma, szybko zacząłem żałować angażu. Brak znajomości internetu przez zarząd federacji i kompletna bieda finansowa robią swoje. Zgadza się, nic się nie da w tej federacji zrobić.
Poniżej pomysły, które były niemożliwe do zrealizowania:
Walki i turnieje:
-
Poniżej pomysły, które były niemożliwe do zrealizowania:
Walki i turnieje:
-
KrzysztofZimnoch +163
I teraz ten wąż już przegiął. W ostatnim meczu Juventusu z Cagliari młody napastnik Moise Kean był ofiarą rasizmu, przez cały mecz kibice z Sardynii kierowali ku niemu małpie odgłosy za każdym razem gdy dotykał piłki. Młody zachował spokój i kiedy strzelił w końcówce meczu bramkę po prostu stanął przed nimi. Nic nie krzyczał, nie wykonał żadnego obraźliwego gestu, po prostu stanął przed kibicami którzy go obrażali cały mecz. Oczywiście ci nie wytrzymali, zaczeli rzucać przedmiotami na boisko, buczeć jeszcze głośniej, mecz na chwilę został przerwany.
Co na konferencji powiedział dzban Bonucci? "Wina leży po obu stronach, gdyby nie celebrował przed ich fanami nie doszłoby do tego." Celebrował? On dosłownie przed nimi stał, zresztą co to za #!$%@? logika żeby zwalać winę na ofiarę. Bonucci z jednego z najlepszych i najbardziej szanowanych obrońców na świecie stał się zatrutym wężem i zwykłym dzbanem. Nikt cię Leo nie chciał w Juve, pamiętaj.
#pilkanozna #juventus #seriea #rasizm
Komentarz usunięty przez autora
FIGC wydał swój wyrok, kara dla Cagliari jest dość niska, a w komentarzu napisali, że okrzyki w czasie meczu nie miały charakteru rasistowskiego, dopiero po celebracji gola przez Keana się takimi stały. Kto ma rację? Słowo przeciw słowu. FIGC nie jest dla mnie jakąś poważaną organizacją, ale dasz sobie rękę uciąć, że Kean się po prostu
Komentarz usunięty przez moderatora
Ludzie - mówimy o następujących okolicznościach:
- mnóstwo ludzi na trybunach,
-
Tylko, że czarni mają jakieś przywileje bo ze zwykłych prowokacji robi się wielki rasizm.
Ogólnie południe Włoch licząc z Neapolem to wielki syf na ulicach i bieda, ale podoba mi się chociaż to że czarni nie fikają do białych ludzi. Widzisz
Rzadki okaz, raz na 1000 nocnych, zaplusuj, a już nigdy Twój ulubiony klub nie zamieni klasycznego herbu na logo robione przez licealistę w paincie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@marcelus: W którym momencie mój komentarz jest infantylny? Że nazwałem go dzbanem za to co powiedział? Jak inaczej to nazwiesz?
@jarzynka: @Shatter: Nikt z kibiców go nie chciał, zarząd miał inne zdanie, bo ich zadaniem jest prowadzić klub do sukcesów więc nie kierują się emocjami jak kibice.
@mlnrz: Więc kiedy zawodnik jest ofiarą
@marcelus: Poczytaj co pisano kiedy Juventus go sprowadził z Milanu. Wszędzie. Bonucci nie był mile przywitany po swoim powrocie do Juve.
@marcelus: Zgoda że nagonka na niego w social