Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Ion_cannon: ej ale #!$%@? powiedzcie mi jedno, dlaczego wy nigdy nie bierzecie tego pod uwagę, że to właśnie ludzie, ktorzy beda na was napadac wam przystawia klamke do glowy, a nie wy im? nie jestem jakims uber przeciwnikiem legalizacji broni, mam to w dupie, ale wasza logika jest tak bardzo z dupy, ze nigdy nie wiem czy to jest zart czy wy jestescie serio tak bardzo #!$%@??

@kfiatek_na_parapecie: no to
@Ion_cannon: #!$%@?, nienawidzę takich porównań, przecież to nie ma zupełnie sensu. gaśnica służy do gaszenia pożarów, a broń nie służy do "strasznia", tylko do strzelania XD do straszenia i samoobrony możesz mieć gaz pieprzowy, który obezwładni tego złego sebe, który cie napadnie w ciemnej uliczce. Zwolennicy legalizacji broni, którzy postują takie obrazki to tak samo rakowa grupa, jak tirowcy, którzy uważają się, że ratują świat.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Ion_cannon: ej ale #!$%@? powiedzcie mi jedno, dlaczego wy nigdy nie bierzecie tego pod uwagę, że to właśnie ludzie, ktorzy beda na was napadac wam przystawia klamke do glowy, a nie wy im? nie jestem jakims uber przeciwnikiem legalizacji broni, mam to w dupie, ale wasza logika jest tak bardzo z dupy, ze nigdy nie wiem czy to jest zart czy wy jestescie serio tak bardzo #!$%@??

@kfiatek_na_parapecie: przestępstwa z
@HetmanPolnyKoronny: juz mowilem, nie jestem przeciwikiem, ale te argumenty sa po prostu na bakier z logika, tyle. Zaden gangus nie bedzie sie ciebie bal bo mozesz miec bron czego idealnym przykladem sa stany, w ktorych bron jest wszedzie. legalizacja broni w zaden sposob nie zapewni ci bezpieczenstwa, po prostu wzrosnie ilosc zgonow (nie mowie ze to zle,im mniej ludzi tym lepiej)
to właśnie ludzie, ktorzy beda na was napadac wam przystawia klamke do glowy, a nie wy im?

@kfiatek_na_parapecie: Może dlatego, że przestępca z definicji nie kupuje i tak legalnie broni, a robiąc napad będzie ją miał niezależnie od prawa. Natomiast ja chcąc przestrzegać prawa mam wybór: albo nie mieć możliwości posiadania broni w ogóle(lub ją utrudniać), albo starać się, żeby państwo mi dało taką możliwość i żebym mógł legalnie się obronić.
@Ion_cannon: Małe pożary rozwiązujesz gaśnicą, bo nie warto fatygować całej straży pożarnej. Jaki mały problem chciałbyś rozwiązać pistoletem, gdzie nie warto dzwonić na policję? Jak ja nie lubię #!$%@? porównań
@Mruvek: #!$%@? jest Twój argument. Mały rozbój można rozwiązać pistoletem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Załóżmy że nie masz gaśnicy bo jak mówią lewacy "wystarczy zadzwonić po straż" i z małego pożaru robi się duży?

Teraz przykład z ulicy, podchodzi dwóch typków z kijami, wyciągasz klamkę, kolesie #!$%@?ą. Nie masz klamki, to Cie oklepią (jak będziesz mieć szczęście nie zostaniesz warzywem) i okradną.

Zanim przyjedzie straż przyda się
@Ion_cannon ale czemu ja niby mam broń, a typy z kijkami nie xD?
Nikt w życiu nie powiedział, że gasnixa nie jest potrzebna, bo to po prostu nie jest to samo w co tak trudno Ci uwierzyć xD
Tak samo #!$%@? jest analogia różnych ludzi, że W INNYCH KRAJACH jest broń i się ludzie nie zabijają. Ale w innych krajach są inni ludzie i nie da się tego porównać w żaden sposób.
@kfiatek_na_parapecie ej ale #!$%@? powiedzcie mi jedno, dlaczego wy nigdy nie bierzecie tego pod uwagę, że to właśnie ludzie, ktorzy beda na was napadac wam przystawia klamke do glowy, a nie wy im? nie jestem jakims uber przeciwnikiem legalizacji broni, mam to w dupie, ale wasza logika jest tak bardzo z dupy, ze nigdy nie wiem czy to jest zart czy wy jestescie serio tak bardzo #!$%@??
Bo zwiększam szansę na to,