Aktywne Wpisy

qaluhilak +163
#tldr chłop się topił we Wrocławiu w fosie miejskiej, przepraszam za skladnie i błędy ale chciałem to opisać na świeżo i nie mam sily tego redagować, bardzo ciekawy wątek policyjny i nie tylko ( ͡º ͜ʖ͡º) akcja działa się koło 22:30 25.10
Na czerowno miejsce gdzie wpadł do wody i gdzie stałem z krzyczącym policjantem a na zielono miejsce gdzie go uratowali.#wroclaw
#112 #policja
Co za akcja
Na czerowno miejsce gdzie wpadł do wody i gdzie stałem z krzyczącym policjantem a na zielono miejsce gdzie go uratowali.#wroclaw
#112 #policja
Co za akcja

silnikAtrakcyjny +143
Niepojęte jest dla mnie jak mieszkając w b0lzce w XXI wieku można narzekać na upały. Są różne zdobycze techniki klima, wentylatory,przewiewne ubrania, lodówki z zimnymi napojami a i tak znajdą się tacy co umierają bo olaboga 30 stopni jest przez dwa tygodnie. Ile tej pory roku które względnie można nazwać w tym kraju latem mamy? 2-3 miesiące. Cała reszta to chlapa, szarówka, ciemności, ciągły deszcz. Ale hehe wystarczy się ciepło ubrać. Latem

#bron #strzelectwo #takaprawda #bekazlewactwa
@kfiatek_na_parapecie: no to
@kfiatek_na_parapecie: przestępstwa z
@ShamerOC: Chyba że seba jest ostro #!$%@? jakimś mocarzem mieszanym z fetą (czy co tam dziś u dilerów w promocji było). W takich przypadkach skuteczność gazu jest znacznie osłabiona.
@kfiatek_na_parapecie: Może dlatego, że przestępca z definicji nie kupuje i tak legalnie broni, a robiąc napad będzie ją miał niezależnie od prawa. Natomiast ja chcąc przestrzegać prawa mam wybór: albo nie mieć możliwości posiadania broni w ogóle(lub ją utrudniać), albo starać się, żeby państwo mi dało taką możliwość i żebym mógł legalnie się obronić.
Załóżmy że nie masz gaśnicy bo jak mówią lewacy "wystarczy zadzwonić po straż" i z małego pożaru robi się duży?
Teraz przykład z ulicy, podchodzi dwóch typków z kijami, wyciągasz klamkę, kolesie #!$%@?ą. Nie masz klamki, to Cie oklepią (jak będziesz mieć szczęście nie zostaniesz warzywem) i okradną.
Zanim przyjedzie straż przyda się
Nikt w życiu nie powiedział, że gasnixa nie jest potrzebna, bo to po prostu nie jest to samo w co tak trudno Ci uwierzyć xD
Tak samo #!$%@? jest analogia różnych ludzi, że W INNYCH KRAJACH jest broń i się ludzie nie zabijają. Ale w innych krajach są inni ludzie i nie da się tego porównać w żaden sposób.
@Ion_cannon: Tak, choćby u mnie w mieście
https://gazetawroclawska.pl/napadal-na-banki-z-rewolwerem-z-dzikiego-zachodu-mial-go-legalnie-kazdy-moze-taki-miec/ar/13832350
Bo zwiększam szansę na to,