Aktywne Wpisy

wonsisko +11
jak odbieracie domofon to mówicie słucham, halo czy tak?

Kostor95 +5
Jak ja nie lubię tego uczucia niepewności przed zakupem czegokolwiek na lata, to pojęcia nie macie. Spamie postami i dopytuje po dwa razy o różnorakie rzeczy, żeby mieć pewność, a filmików i recenzji to z 5 godzin obejrzałem.
Na jakich monitorach gracie w gry przy biurku mając PC? Jest to 27 cali, czy 32? Znajdzie się tutaj może ktoś, kto przesiadał się z 27 cali na te 31,5 i opowie o swoim
Na jakich monitorach gracie w gry przy biurku mając PC? Jest to 27 cali, czy 32? Znajdzie się tutaj może ktoś, kto przesiadał się z 27 cali na te 31,5 i opowie o swoim
źródło: IMG_0233
Pobierz

Abyście się wzajemnie miłowali, jak Ja was umiłowałem. Ew. Jana 13:34
Keila Ochoa
Członkowie naszej małej wspólnoty kościelnej postanowili zaskoczyć mojego syna w jego szóste urodziny. Udekorowali balonami salę szkoły niedzielnej, do której uczęszczał, a pośrodku ustawili stół z ciastem. Kiedy mój syn otworzył drzwi, wszyscy zawołali: „Wszystkiego najlepszego!” Gdy później kroiłam ciasto, podszedł do mnie i szepnął do ucha: „Mamo, dlaczego wszyscy tutaj mnie kochają?” Miałam to samo pytanie! Ludzie z tej społeczności znali nas tylko sześć miesięcy, a mimo to traktowali jak długoletnich przyjaciół.
Ich miłość do mojego syna odzwierciedlała Bożą miłość do nas wszystkich. Mimo że nie możemy zrozumieć dlaczego Bóg nas kocha, On to czyni, a Jego miłość jest dobrowolna. Nie zrobiliśmy nic, aby na nią zasłużyć, a mimo to jesteśmy nią hojnie obdarzani. Pismo mówi nam: „Bóg jest miłością” (1 Jana 4:8). Taka jest część Jego natury.
Bóg wylał na nas swoją miłość, abyśmy mogli okazywać ją innym ludziom. Jezus powiedział swoim uczniom: „Jak Ja was umiłowałem; abyście się i wy wzajemnie miłowali. Po tym wszyscy poznają, żeście uczniami moimi, jeśli miłość wzajemną mieć będziecie” (Ew. Jana 13:34-35).
Ludzie w naszej małej wspólnocie kościelnej kochają nas, ponieważ jest w nich Boża miłość. Można po niej poznać, że są naśladowcami Jezusa. Nie możemy w pełni zrozumieć Bożej miłości, ale możemy obdarzać nią innych ludzi.
Ponieważ miłuje nas Bóg, możemy miłować innych ludzi.