Aktywne Wpisy
Njal +476
42 butelki za 2 złote 10 groszy w butelkomacie Lidla, szedłem przez całe osiedle obładowany siatami z pustymi pojemnikami po sokach jak menel, a końcowo wyszedłem na tym nawet gorzej niż pan Mietek ponieważ w lokalnym warzywniaku za szkło po Perle placą 20 groszy a ja dostałem 5 groszy od butelki - w Niemczech za tyle plastiku dostałbym rabat na jakieś 20% koszyka zakupowego, no ale Polaczka można dymać
#ekologia
#ekologia
szynszyla2018 +78
Czy istnieje coś takiego jak numer 112 ale w formie sms? Po wczorajszej akcji w autobusie komunikacji miejskiej w #katowice uważam że takie coś powinno istnieć a jeśli istnieje to chce wiedzieć w jaki sposób.
Akcja wyglądała tak, że naćpany typ chodził z drutem po autobusie i wykrzykiwał że zaj3bie pedofila. Krzyczał to do obcych ludzi. Cała jazda busem to było łudzenie się że akurat do ciebie nie podjedzie. Generalnie
Akcja wyglądała tak, że naćpany typ chodził z drutem po autobusie i wykrzykiwał że zaj3bie pedofila. Krzyczał to do obcych ludzi. Cała jazda busem to było łudzenie się że akurat do ciebie nie podjedzie. Generalnie
Witam Was Mireczki,
otóż wydaję mi się, że mogę mieć problem ze swoim starym pracodawcą i dlatego też piszę,
bo liczę na jakąś poradę od osób bardziej doświadczonych.
Jestem osobą młodą i w tamtym roku podjąłem swoją pierwszą pracę w życiu. Umowa zlecenie, praca na pełen etat od listopada.
Przepracowałem cały miesiąc i 10 dnia grudnia już czekałem na pierwszą wypłatę, której nie otrzymałem... na konto, Tylko do łapy.
I nie 10, a 11. Nie kryłem swojego oburzenia. Wtedy to nazwijmy mój "opiekun" zaczął mnie przepraszać za zaistniałą sytuację.
Niby jego błąd, bo gdzieś mnie nie wpisał. Nie wiedziałem co zrobić więc zwyczajnie odpuściłem.
I po tym incydencie opiekun zaproponował podpisanie kolejnej umowy. Wyglądała tak samo jak ta poprzednia z taką różnicą, że widniały inne daty.
Czyli, że podpisana w grudniu nie listopadzie.
W kolejnych miesiącach wypłatę otrzymywałem w terminie na konto. Wszystko się zgadzało. Zapomniałem o tamtym.
I teraz przypomniałem sobie, gdy inny znajomy otrzymał PIT z pracy, w której jest od grudnia.
Nie wiem co z tym zrobić. Nie znam się zupełnie, nie chcę mieć problemów za jakąś głupotę z przeszłości. Nie mam się kogo poradzić. Kopię wszystkich umów posiadam oczywiście. Jak powinienem w tej sytuacji postąpić?
#prawo #praca #pytanie #pit #pytaniedoeksperta
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua}
Ja bym się w to nie bawił ani trochę bo i tak Twoje dni najprawdopodobniej byłyby policzone