Wpis z mikrobloga

Dokonałem zakupu na Allegro i wybrałem opcje darmowa dostawa. Po sekundzie od kliknięcia „kup teraz” otrzymałem takiego maila(zdjęcie). Na aukcji 0 informacji, natomiast jak się kliknie w „darmowa dostawa” następnie przewinie przez te wszystkie opcje typu kurier, list polecony, za pobraniem itd i wejdzie w „dodatkowe informacje” to pojawia się info: „darmowa tak ale tylko na terenie Krakowa+zakupy na 500zl”.
Przypomnialo mi to aferę z wystawaniem aukcji z „darmowa wysyłka” w tym ze po zakupie okazywało się ze faktycznie za free ale tylko do Demokratycznej Republiki Konga xd
Dodatkowo moim zdaniem koleś tym pozycjonuje sobie swoje oferty gdy ktoś ustawi „wg ceny z wysyłka”
Wystawiłem kolesiowi mega negatywa w którym zawarłem ostrzeżenie dla innych kupujących, poprosiłem o zwrot pieniędzy. Natomiast on mnie prosi o usunięcie tego komentarza, bo wg niego Allegro zabrania informowania w opisie...
Edit: dostałem ofertę ze jeśli usune komentarz to otrzymam darmowa wysyłkę
Co myślicie? Czy to uczciwa praktyka? Kręcić Małysza?
#allegro #oszukujo #kiciochpyta #pytanie #januszebiznesu #olx
LewCyzud - Dokonałem zakupu na Allegro i wybrałem opcje darmowa dostawa. Po sekundzie...

źródło: comment_sS7uKGQ8e6FL7dw1WU8OY5lSToc49m5S.jpg

Pobierz
  • 9
@tylkotylko: w takim razie każdy może sobie tak ustawić np darmowa dostawa ale tylko od miliona złotych i tylko na terenie Pcimia dolnego. Nikt z tego nie skorzysta a koleś ma ładnie wypozycjonowana aukcje plus tracą na tym ci co maja fsktycznie darmowa dostawę, przez taka moim zdaniem nieuczciwa konkurencje.
Poza tym nie ma „darmowa dostawa przez sprzedającego tylko na terenie Krakowa+min zakupy za 500zl” tylko jest napisane „darmowa dostawa”. Żeby
LewCyzud - @tylkotylko: w takim razie każdy może sobie tak ustawić np darmowa dostawa...

źródło: comment_up54fgv9HCqMORorcNwGKfhVOmKG28no.jpg

Pobierz
@LewCyzud: ja nie odnosiłem się do tego co on tam napisał tylko gdzie to napisał.

Na aukcji 0 informacji, natomiast jak się kliknie w „darmowa dostawa” następnie przewinie przez te wszystkie opcje typu kurier, list polecony, za pobraniem itd i wejdzie w „dodatkowe informacje” to pojawia się info: