Wpis z mikrobloga

Prokurator kibic lata za darmo

Spółka Bogusława Cupiała opłacała wyjazdy krakowskim śledczym
Wpływowi krakowscy sędziowie i prokuratorzy w latach 2001 – 2003 za darmo uczestniczyli w wyjazdach organizowanych przez krakowskie biuro podróży Kraktel na pucharowe mecze Wisły Kraków.

Gdy wyjeżdżali na mecze, pozostawali w stosunku towarzyskim z członkami zarządu Wisły Kraków lub działali w klubie kibica

To rzecz kontrowersyjna z moralnego punktu widzenia. Sędziowie i prokuratorzy nie powinni uczestniczyć w działaniach, które mogłyby narazić ich na utratę zaufania.

https://www.rp.pl/artykul/343082-Prokurator-kibic-lata-za-darmo.html

#wislakrakow #cracovia #krakow #arkagdynia #lechpoznan #legia #lechia #slaskwroclaw #jagiellonia #mirkohooligans
  • 23
  • Odpowiedz
@fullversion: artykuł z przed 10 lat opisujący wydarzenia z lat 2001 – 2003 , wtedy to był inny klub w innych rękach, osobiście nie widze nic złego w sponsorowaniu komuś wyjazdu, mi nikt nie sponsorował, a też tam byłem, może prokuratorzy mało wtedy zarabiali,Cupiał robił ze swoją kasą co chciał
  • Odpowiedz
  • 6
@fullversion może dla Ciebie aktywność na tagu Wisły jest spamem z powodu ciszy jaka panuje na cracovii? Jeśli tak to chciałbym Ci tylko zasugerować że tutaj tak po prostu jest. Kibiców Wisły jest więcej na wykopie dlatego tag jest ciągle aktywny. Szkoda tylko że czasem pojawia się jakiś internetowy napinacz i przeszkadza ludziom swoimi wysrywami
  • Odpowiedz
@nightrain: ale czy ja to potępiam? to ty masz z tym problem skoro zareagowałeś. i co z tego, że 10 lat? 20? 30? itd byliście tacy sami. I jesteście dziś:

Polska Federacja Sportu "Gwardia" aktualnie zrzesza 16 klubów i towarzystw sportowych związanych z resortem spraw wewnętrznych i administracji.

1. Hetman - Białystok
2. Gwardia -
  • Odpowiedz
aktywność na tagu Wisły jest spamem z powodu ciszy jaka panuje na cracovii? Jeśli tak to chciałbym Ci tylko zasugerować że tutaj tak po prostu jest. Kibiców Wisły jest więcej na wykopie dlatego tag jest ciągle aktywny

@Jelon7: mnie chodzi o spam na #cracovia
  • Odpowiedz
@Jelon7: a ja się pojawiam i mnie to razi podobnie jak ciebie mój spam u was. I tu się rodzi pytanie, czy serio nie ogarniasz, że świat nie kręci się wokół ciebie? I nie zwracam się bezpośrednio do ciebie?
  • Odpowiedz
Wy - Izrael

@nightrain: udowodnij, bo ja póki co udowadniam.

Członkowie Wisly Krakow na walnym zgromadzeniu w dniu 6 lutego 1949 roku przy wlasnym aplauzie bez zadnego sprzeciwu ( bez jednego gestu sprzeciwu! Zadnego z tych wielkich patriotow nie było stac żeby sprzeciwic sie haniebnej uchwale – tak sobie cenili wartości, tradycje i patriotyzm sprzed wojny ) oddali się w imie swoistego wiślackiego pragmatyzmu pod patronat policji politycznej – UB zniewolonej Polski ( patron – najgorszy z najgorszych, rozumiem jeszcze oddac się pod patronat hutnikow, kolejarzy, piekarzy, stoczniowcow,…!

Ale z aplauzem pod patronat ubekow, ZOMOwcow – formacji, które niszczyly, palowaly i mordowaly
  • Odpowiedz
  • 2
@fullversion piszesz na tagu który mnie interesuje i wkurza mnie że ciągle wklejasz jakieś gówno. Wystarczy blokada i będzie po krzyku. Też możesz kibiców Wisły zablokować i nie będą ci spamować
  • Odpowiedz
tak, a każdy na trybunach Wisły to policjant

@nightrain: Towarzystwo Sportowe Wisła tysiącami nici związane jest z Milicja Obywatelską.

Tak zaczyna się rozdział "Wisła - klubem niebieskich mundurów" w monografii tego klubu wydanej w 1966. Wewnątrz szalenie interesujące dane statystyczne. Otóż podają tam, że 57% członków Wisły to funkcjonariusze MO. Członków, nie
  • Odpowiedz