Aktywne Wpisy
nicari +1149
Kocham patrzeć na relację mojego męża z synem 🥹 dziecko nie ma nawet dwóch lat, a tata go nauczył kręcić wkrętarką, budują razem tory przeszkód i namioty, razem naprawiają ulubione samochody, wspólnie robią kawę w kawiarce... Gdy mąż wraca z pracy, to dziecko jest przeszczęśliwe - krzyczy wtedy "mama nie! Tata chodź!" i ciągnie swojego ulubionego człowieka na kolejne wspólne przygody 🥹
Dumna jestem że swoich chłopaków, są najlepsi.
#niebieskiepaski #dzieci #
Dumna jestem że swoich chłopaków, są najlepsi.
#niebieskiepaski #dzieci #
Khaine +145
#nieruchomosci
Oferta typu "Powiedz mi że wygląda na to, że mamy szczyt bańki bez mówienia mi tego wprost" XD
https://www.otodom.pl/pl/oferta/mieszkanie-gorny-mokotow-72-m2-ID4plfN
Myślę że Pan Waldemar sprzedający coś co wygląda jak opuszczona przez lokatorów melina za takie kwoty BO MU KTOŚ PEDZIOŁ ŻE NIERUHY WARTE TERAS SOM NIESKOŃCZONOŚĆ stanowi kolejny znak ekstremalnego przegrzania zmierzającego w stronę przepaści xD
Oferta typu "Powiedz mi że wygląda na to, że mamy szczyt bańki bez mówienia mi tego wprost" XD
https://www.otodom.pl/pl/oferta/mieszkanie-gorny-mokotow-72-m2-ID4plfN
Myślę że Pan Waldemar sprzedający coś co wygląda jak opuszczona przez lokatorów melina za takie kwoty BO MU KTOŚ PEDZIOŁ ŻE NIERUHY WARTE TERAS SOM NIESKOŃCZONOŚĆ stanowi kolejny znak ekstremalnego przegrzania zmierzającego w stronę przepaści xD
Nie przerejestrowywałem go na siebie, dziś go zezłomowałem i nie wiem co dalej zrobić z OC.
Zostało jeszcze 3msc opłaconej polisy w TUZ ubezpieczenia.
Zostawić to i nic do nich nie zgłaszać ( po 3msc skończy się OC i automatycznie mi nie przedłużą, bo przejąłem tą polise ), tylko wyrejestrować pojazd w WK i tyle ?
Wiem, że mogę odzyskać składkę za te 3msc jednak musiałbym przepisać OC na siebie, a cholera wie jaką rekalkulacje by zaraz zrobili, być może na moją niekorzyść ( Choć mam full zniżek, wiek 26+ i mieszkam pod miastem ).
Dobrze myślę ?
Mogę też zgłosić złomowanie pojazdu na danych z Polisy sprzedającego ( Imie, nazwisko adres ), jednak wtedy chyba on dostanie zwrot OC ?
#ubezpieczenia #samochody #motoryzacja
Zwrot składki należy się Tobie, a nie temu kto kiedyś zawierał to ubezpieczenie.
Art. 41 Ustawy o ubezpieczeniach obowiązkowych: "1. Zwrot składki za niewykorzystany okres ubezpieczenia przysługuje w przypadku: 3) rozwiązania umowy w związku z jej wypowiedzeniem przez posiadacza pojazdu mechanicznego, na którego przeniesiono prawo własności pojazdu w przypadku określonym w art. 31 ust. 1 – zwrot składki przysługuje posiadaczowi, który przeniósł prawo własności tego pojazdu;"
Przejął prawa i obowiązki z polisy. Jak zezłomuje auto i wyrejestruje to on otrzyma zwrot, nie kompromitujcie się.