Aktywne Wpisy

Angmac +346
Nic mnie bardziej nie bawi niż lizodupy Muska xD
Typ wywalił większość ludzi z firmy, a potem zdał sobie sprawę, że po coś byli zatrudnieni i zaczął ich błagać o powrót. Ba! Wywalił nawet gościa, który przez poprzedni zarząd był oznaczony jako osoba nie do zwolnienia (Haraldur Thorleifsson), ponieważ Twitter przejął jego startup i w przypadku zwolnienia musieliby wypłacić mu ogromne odszkodowanie - gdy Elon dowiedział się o kosztach zaczął publicznie się
Typ wywalił większość ludzi z firmy, a potem zdał sobie sprawę, że po coś byli zatrudnieni i zaczął ich błagać o powrót. Ba! Wywalił nawet gościa, który przez poprzedni zarząd był oznaczony jako osoba nie do zwolnienia (Haraldur Thorleifsson), ponieważ Twitter przejął jego startup i w przypadku zwolnienia musieliby wypłacić mu ogromne odszkodowanie - gdy Elon dowiedział się o kosztach zaczął publicznie się
źródło: temp_file6931417792061192476
Pobierz
WielkiNos +260
Wspaniała historia miłości polki z obcokrajowcem opowiedziana oczami jej matki. Można się wzruszyć.
Ale oczywiście Polak musi zawsze wszystko zepsuć.
#p0lka #mokebe #logikaniebieskichpaskow
Ale oczywiście Polak musi zawsze wszystko zepsuć.
#p0lka #mokebe #logikaniebieskichpaskow
źródło: temp_file6206513493534683523
Pobierz

Nie przerejestrowywałem go na siebie, dziś go zezłomowałem i nie wiem co dalej zrobić z OC.
Zostało jeszcze 3msc opłaconej polisy w TUZ ubezpieczenia.
Zostawić to i nic do nich nie zgłaszać ( po 3msc skończy się OC i automatycznie mi nie przedłużą, bo przejąłem tą polise ), tylko wyrejestrować pojazd w WK i tyle ?
Wiem, że mogę odzyskać składkę za te 3msc jednak musiałbym przepisać OC na siebie, a cholera wie jaką rekalkulacje by zaraz zrobili, być może na moją niekorzyść ( Choć mam full zniżek, wiek 26+ i mieszkam pod miastem ).
Dobrze myślę ?
Mogę też zgłosić złomowanie pojazdu na danych z Polisy sprzedającego ( Imie, nazwisko adres ), jednak wtedy chyba on dostanie zwrot OC ?
#ubezpieczenia #samochody #motoryzacja
Zwrot składki należy się Tobie, a nie temu kto kiedyś zawierał to ubezpieczenie.
Art. 41 Ustawy o ubezpieczeniach obowiązkowych: "1. Zwrot składki za niewykorzystany okres ubezpieczenia przysługuje w przypadku: 3) rozwiązania umowy w związku z jej wypowiedzeniem przez posiadacza pojazdu mechanicznego, na którego przeniesiono prawo własności pojazdu w przypadku określonym w art. 31 ust. 1 – zwrot składki przysługuje posiadaczowi, który przeniósł prawo własności tego pojazdu;"
Przejął prawa i obowiązki z polisy. Jak zezłomuje auto i wyrejestruje to on otrzyma zwrot, nie kompromitujcie się.