Wpis z mikrobloga

Właśnie sobie uświadomiłem co się odwaliło. Po #zamach #lewackalogika likwiduje dostęp do broni zamiast przywrócić kare śmierci. Taka ostra #bekazlewactwa za bierne popieranie zamachu przez zaniechanie kary. To pokazuje smutne wnętrza takich ludzi. I w tym wypadku życie nie jest bezcenne, a nic niewarte, bo nie ma żadnej przeciwwagi.

#4konserwy #neuropa
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sal3m: Fajnie, że chciał. Ale jeśli latasz z bronią to możesz być odstrzelony przez policję - nawet nie zdążysz odrzucić broni. Wiara, że terroryści nie zabijaliby gdyby była kara śmierci jest tak samo głupia, co chęć karania samobójców karą śmierci xDDD
  • Odpowiedz
@dr_Klotz: No właśnie z jego manifestu wynika, że tylko zakładał taką możliwość. I zmieniła by bo pewnie ci ludzie jak by mieli b--ń to by się bronili i go zabili żeby przeżyć. zresztą rzucali się na niego i bez broni. Więc państwo by pokazało, że broni swoich obywateli i po procesie powinno go spotkać to czego oni z nim zrobić nie mogli.
  • Odpowiedz
@dr_Klotz: Nie chodzi o to czy ktoś by zabijał czy nie, chodzi o sprawiedliwość. A jak by zatruł wodę albo odpalił brudną b---ę i zginęło by ze 100 tysięcy ludzi to co też do wwiezienia na 27 lat ?
  • Odpowiedz
I zmieniła by bo pewnie ci ludzie jak by mieli b--ń to by się bronili i go zabili żeby przeżyć. zresztą rzucali się na niego i bez broni.

@rifraw: Tak, tak by było xD

Nie chodzi o to czy ktoś by zabijał czy nie, chodzi o sprawiedliwość. A jak by zatruł wodę albo odpalił brudną b---ę i zginęło by ze 100 tysięcy ludzi to co też do wwiezienia na 27
  • Odpowiedz
@rifraw: Oglądałeś ten film? Nikt się na niego rzucił. S---------i po wszystkich wektorach jak zające bo nie mieli innej drogi ucieczki, bo zamachowiec stał w wejściu. Tak działa adrenalina.
  • Odpowiedz
@dr_Klotz: Nie chciało mi się łapać doła, jak po rozwaleniu twarzy młotkiem w filmiku z Ukrainy z przed paru lat. Ale dam sobie rękę uciąć, że ludzie pisali, że przynajmniej jedna osoba próbowała. ( Zresztą zakładam, że więcej się nie rzuciło bo nie mogli przez panikę/strach i zaskoczenie )

No i nie odpowiedziałeś mi na żadne pytanie. Gdzie napisałem, że to miało odstraszyć, w jakim celu rzuciła się ta jedna
  • Odpowiedz
Gdzie napisałem, że to miało odstraszyć, w jakim celu rzuciła się ta jedna osoba i ile ludzi trzeba zabić(co trzeba zrobić), żeby zasłużyć na karę śmierci.

@rifraw: Przecież to ty tutaj postulujesz wprowadzenie kary śmierci, więc to ja mam ci odpowiadać ile osób trzeba zabić? xDDDDDDDD Nie wiem, wymyśl jakiś wzór xD
  • Odpowiedz
@rifraw: Typie, rzucasz jakieś hasełka, powołujesz się na film który nie widziałeś i każesz mi podawać ci ilość osób od której można by zastosować karę śmierci mimo, że to nie ja tutaj ją popieram xD Serio chcesz być traktowany poważnie? xD
  • Odpowiedz
@dr_Klotz: "Sugerowanie, że napastnik nie liczył się z możliwością odstrzelenia przez policję i że kara śmierci by cokolwiek zmieniła xDDDDD "

Typie masz przeciwstawny pogląd do mojego, a nawet nie umiesz go obrobić i cały czas starasz się odbijać piłeczke XD Jak by zrobili teleturniej dla takich naprawdę głupich ludzi to by cię nawet na eliminacje nie wpuścili przez taki poziom głupoty. XDDDDDD
  • Odpowiedz
@dr_Klotz: Argument jest taki, że jeżeli w takich przypadkach gdzie wina jest 100 % i nie może być mowy o pomyłce, za taki czyn. Jest się przeciwko wymierzeniu kary proporcjonalnej do czynu, to popiera się takie postępowanie mimowolnie bo zamachowiec nie poniesie żadnych konsekwencji poza obniżeniem niezbyt mocno poziomu swojej egzystencji.
  • Odpowiedz