Wpis z mikrobloga

• 0
@Greensie Chodzi Ci o to, że niektórzy patrzą trochę inaczej na to całe zdarzenie? Ludzie będą umierać dopóki nie będą istniały różnice kulturowe albo nie zostaną one dostatecznie odizolowane. Islamiści będą zabijać, bo tak podpowiada im religia a inni będą przyjmować groźne dla społeczeństwa postawy. Z naturą się nie wygra.
  • Odpowiedz
  • 0
@Fako chodzi o to żeby nie obrażać wszystkich muzułmanów, a do sprawy odnosić się z kulturą. Każdy jest równy, niezależnie od religii, orientacji seksualnej, czy koloru skóry. Szacunek należy się wszystkim
  • Odpowiedz
  • 1
@Greensie No właśnie nikt nie jest równy a raczej każdy jest inny. A co do szacunku to nie wszystkich warto szanować. Pamiętaj, że jedna z podstaw życia jest bezpieczeństwo a przez tą całą równość zaczyna jej brakować.
  • Odpowiedz
  • 0
@Fako Szacunek należy się wszystkim, którzy nic złego Tobie nie zrobili. Co złego zrobili Ci muzułmanie z drugiej strony planety? Dlaczego ich obrażać? Co wspólnego mają z ISIS i terrorystami?
Oni nijak nie grozili bezpieczeństwu Polski i Polaków?
  • Odpowiedz
  • 1
@Greensie Mi bezpośrednio nic ale islamiści z ISIS i Boko Haram zabijają ludzi podobnych do mnie. Więc myślisz, że zrobiliby dla mnie wyjątek gdyby znaleźli się w moim otoczeniu? Ja myślę, że nie. Dlaczego ludzie nie potrafią uczyć się na błędach i wyciągać prostych wniosków...
  • Odpowiedz
  • 0
@Fako Ale to nie byli ludzie z ISIS, tylko zwykli mieszkańcy miasteczka xD
Co to za logika jakiś fanatyczny odłam z Bliskiego Wschodu robi zamachy w Europie, dlatego ja w zemście zabije niewinnych ludzi w Nowej Zelandii.
  • Odpowiedz
  • 0
@Greensie Tak ale nie widzisz tego, że to p-----c rodzi p-----c? ISIS zabija zwykłych mieszkańców miasteczka xD To i ja zabije zwykłych mieszkańców miasteczka xD Ich zamachy nie są skierowane w konkretne osoby tylko będące w złym miejscu i tu tego też nie zabrakło. Pomyśl o tym obiektywnie
  • Odpowiedz
@Fako: Również potępiam, to co doprowadziło - fanatyzm religijny, politykę opartą na strachu nienawiści, brak zdecydowanej i jednolitej polityki ws. Bliskiego Wschodu krajów UE, USA oraz Rosji.
  • Odpowiedz