Aktywne Wpisy
ogolnie to zabawna historia, z ktorej mozna sporo wyciagnac, stwierdzilem, ze skoro wszystko stracilem, pewnie nie wroce do starych zajec tak szybko, wiec zdecydowalem ze napisze o tym ksiazke o gang stalkingu, bedzie duzo o klamstwie, metodach manipulacji, epidmii narcyzmu, naiwnosci, moralnosci, roli religii, o grach("ze powoduja agresje?" yy nie, o pozytywnym wplywie gier mmorpg na mezczyzn zmagajacych sie z depresja), i wiele innych moze cos wrzuce tu jak zdaze.
niektore motywy
niektore motywy
varsaviak +136
zdarzyło się gdzieś po drodze, że mieszkałem w #australia no i tam jest taka skała - Uluru. całkiem znana, w każdym razie ja znam od podstawówki. ale do rzeczy - pojechaliśmy sobie na kilkudniowego tripa w szeroko pojęte 'okolice' (szeroko na kilkaset kilometrów). w wigilię zajeżdżamy na miejsce. Uluru cacy, słoneczko, w grudniu nie padało od 50 lat, tak ze 35 na plusie, skwarno że hej.
no i obok jest druga skała,
no i obok jest druga skała,
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
xD
#wislakrakow dopisujcie #pdk i #heheszki bo myślałem, że typ to na serio napisał xD
@4lord: mnie interesuje Cracovia! Nie tylko piłka noiżna. Weź tego kolegę zapytaj czy go hokej interesuje. ja tylko rozwinąłem myśl, że Cracovia to coś więcej niż piłka nożna. A ten twój kolega to chyba niedługo za legią będzie. W końcu najlepsza obecnie drużyna!! A wisłą to juz przeszłość.
Jak komuniści potraficie niszczyć dokumenty, byle na wasze wyszło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Albo trollujesz albo naprawdę masz jakiś nieodkryty jeszcze syndrom
BTW. interesuje cię Cracovia, ale coś dużo o Wiśle piszesz(vide twój wpis)
Masz coś z główką ?
( ͡º ͜ʖ͡º)
I sprawdzimy komu więcej czasu poświęcam. Poza tym, odpisuje nie tylko wam. Stąd możecie coś o wiśle natrafić.
zamiast udowodnić, ze Cracovia to żydowski klub, schodzicie na wycieczki personalne xD a jedyne co potraficie wkleić to link do historiawisły xD
Romana Pollaka, Wacława Wojakowskiego, Bernarda Millera.
Prezesami byli kolejno: Bernard Miller, Michał Rozwadowski, Stanisław Kopernicki, Kazimierz Jurjewicz, Jan Stach, Edward Cetnarowski...
Pierwszym trenerem Cracovii był anglik - William Calder, drugim Czech - František Koželuh, dopiero trzecim: Józef Lustgarten - błędnie uważany za założyciela Cracovii - w istocie nie był nim, bo do klubu dołączył dopiero we wrześniu 1906. Z pewnością natomiast był i jest jednym z symboli
@4lord: nie jest Piłsudski jednym z ojców niepodległej Polski? Wraz z Dmowskim i Paderewskim? Ty wad szukasz u jednego, a wady ma każdy. Gdyby Piłsudski nie był sympatykiem Cracovii, tylko wisły to sam byś go wymieniał, byleby dogryźć. Dostałeś listę osobowości sympatyzujących z Pasami, a dalej o Piłsudskim nawijasz xD
PS google dobrze indeksuje z wykopu. Ot cały sekret. Przy waszej propagandzie, warto by inni mieli dostęp do różnych wiadomosci i
Zsumujmy:
- agent Austrii(to nie wada, bycie agentem nie oznacza od razu działanie na szkodę kraju)
- narażanie cywilów przez akty terrorystyczne PPS
- Aspirowanie do reprezentowania Polski(Polska stojąc po stronie państw centralnych byłaby przegraną stroną, gdyby nie działania naszych na zachodzie).
- Chęć wywołania w Królestwie kolejnego powstania(sic!)
- ucieczka przed bitwą warszawską
- Zamach majowy
- niechęć wobec
@fullversion dobrze towarzyszu
@Bandurek: Spokojnie typie, to my jesteśmy dla KLUBU, wy tylko dla towarzystwa... KSC>gts
@Negard: sam napisałeś:
Kiedyś przyciągał kto inny i to nie znaczy, że zawsze będzie przyciągał. Chcesz kibiców przyciągnąć? To sobie Barcelonę sprowadź. Jakoś o widzewie, który wspomniałeś nikt nie pamięta i świat nadal się kręci.
Cracovia to od początku był Klub tworzony od podstaw. Gdzie ważny był i po dziś jest honor, tradycja, hart ducha.
Sam spójrz -> https://www.wykop.pl/wpis/38835209/nie-tylko-lajkonik-laczy-zolto-czerwonych-z-cracov/
"W zachowaniu się swojem bacz, byś zawsze postępował przykładnie, byś nie przyniósł ujmy barwom swego klubu." (Tygodnik Cracovia, 1914)
Nie ma nikogo takiego innego jak Cracovia. Ja nie patrze na siebie. Patrzę na
I to prawda, ze ja patrzę na to inaczej. Patrzę pod kątem sportowym i
@Negard: to w końcu powinien decydować wynik czy frekwencja? Znaczy ok, rozumiem Twój zamysł i przyznaje racje, lepiej jak frekwencja jest dobra. Też zalezy pod jakim względem, bo lepiej z mądrym zgubić... Chcesz bezideowego społęczeństwa, które pragnie wyłącznie chleba i igrzysk? Są w zyciu rzeczy ważne i ważniejsze. A za karnet