Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Jol, pracuje od 3 miesięcy na CNC wcześniej nie mając żadnego doświadczenia w obrabiarkach posiadając tylko kurs. Charakter pracy to 3 zmiany, weekendy wolne, jeśli chce to mogę przyjść na sobotę ale to tylko ode mnie zależy. Wiadomo nic specjalnego jeszcze nie robię, ot wprowadzanie korekt, kontrola materiału, używanie suwmiarki, srednicowki, mikrometru etc. Polska B, małopolska, miasto 120k mieszkańców. Pytam obeznanych w temacie czy 2500zl podstawy na umówię o prace i 500zl premii (3k brutto) za przepracowany miesiąc to sensowna stawka? Praca nie jest męcząca oprócz nocek i dosc ciekawa i chciałbym iść dalej w tej branży w kierunku programisty. Do jakiej kwoty brutto mogę dojechać w Polsce będąc programista oraz operatorem CNC. Zapraszam do dyskusji #cnc #praca #pracbaza

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: marcel_pijak
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla młodzieży
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@AnonimoweMirkoWyznania ja ostatnio miałem ofertę 5k brutto na dużej wytaczarce, programy w większości gotowe więc jedynie korekty są potrzebne. W tym 5k już wliczone 30% premii uznaniowej która może a nie musi być i chyba z 5% za szkodliwe xd ))¯_(ツ)_/¯

Myślę że 4-5k brutto jest osiągalne bez jakiegoś długiego szukania pracy. Chcesz więcej to już trzeba najlepiej z polecenia iść do dobrego zakładu pracy.
A 3k na początek wydaje się
  • Odpowiedz
Po pierwsze primo czemu anonimowe ?( ͡ ͜ʖ ͡)
Po drugie primo jeśli uczysz się cały czas nowych rzeczy w tej firmie i pokazują Ci co i jak to trzymaj się tego bo to rzadkość a jak się nauczysz przezbrajać i pisać proste programy z gkodu czy z cykli to już masz wiele szersze horyzonty, jak robisz serie czyli w kółko to samo to radził bym poszukać
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: W obecnej pracy której robię zaczynałem od 1800-1900zł netto - 1 zmiana 7-15 i od pon do piątku, tylko, że byłem bez doświadczenia i sporo się uczyłem - dopiero po 4-5mies zaczęło mnie boleć ile zarabiam. Po 7mies chciałem zmienić robotę to dali mi 1000zł podwyżki i teraz mam 2800-2900netto z rocznym doświadczeniem.
Jeśli dużo się uczysz to na początek nie jest źle, z czasem idź po podwyżkę -
  • Odpowiedz
Ja kujawsko-pomorskie, po technikum na kierunku Obróbka i budowa maszyn dostalem na start 1850zł u prywaciarza ale idzie się sporo nauczyć, po 4 miesiącach mam 2150 na rękę. Chce jeszcze troche się rozwinąć i iść po podwyżkę. Potrafię czytać praktycznie całkowicie program, znam wiele kodów oraz alarmów. Powoli zaczynam robić przekładki na inny detal. No i praca na 3 zmiany.
  • Odpowiedz