Wpis z mikrobloga

@4Temeria: @cotusieodjanie: @bombastick: @k1fl0w: W mojej ocenie zdobędą około 7%. Wyprzedzą Kukizła i Gwiazdę. Listy Konfederacji (patrząc naprawdę realnie) to będzie dream team. W porównaniu do anonimów z list Kukizła czy Gwiazdy nie znajdą się tam przypadkowe postaci (pierwszy raz w historii). Dlatego, też ze względu na stosunkową łatwość tych wyborów i niską frekwencje, te trzy mandaty powinny być. Oczywiście potem do Sejmu wg mnie #!$%@? się wszystko.
@ShinpuTokubetsu: Ja stawiam ok. 5-6% i 0-2 mandaty, aczkolwiek zgoda, że Kukiza i Fair Play mogą i tak wyprzedzić. Do wyborów parlamentarnych te drobniejsze partie na prawicy będą musiały się dogadać w jakiejś szerszej konfiguracji, a jak się tradycyjnie pokłócą, to żadna może nie przebić progu przy spodziewanej wysokiej frekwencji.
@4Temeria: Należy wziąć pod uwagę fakt, że Konfederacja w przeciwieństwie do FP i K ma praktycznie w całym kraju dobrze rozwinięte struktury (tam gdzie nie ma ludzi Korwy jest RN, do tego wspomaganie przez małą liczbę, ale jednak ludzi związanych z Liroyem, Kają Godek, Jakubiakiem czy Braunem). Do tego już teraz notuje się ich w okolicach 3-4% (czasami więcej), a należy zauważyć, że kampania jeszcze nie ruszyła. Kukizowi będzie teraz tylko